Zeep dromen

Zeep - GrootNog steeds is een stuk geurende zeep erg in trek, bijna onmisbaar voor de dagelijkse lichaamsverzorging, in vroegere tijden van oorlog en ontbering was het zelfs een luxe artikel.

Vandaag de dag is er heel wat veranderd, zeep is uitgegroeid tot een goedkoop massaproduct, overal verkrijgbaar - in allerlei variaties.En deze worden meestal in massa producties met miljoenen stuks vervaardigd ten koste van de kwaliteit.Vaak gemaakt met afgewerkte olie, dierlijke vetten, en nog veel chemie,is er niets speciaals meer aan om je met zeep te wassen. Wel nu, het grote aantal soorten verkrijgbare zeep is ook niets bijzonder. Ondanks dat er door verschillende fabrikanten worden aangeboden met de slogan dat deze geen dierlijke vetten meer bevatten, zijn ze in veel gevallen gemaakt met goedkope, afschuwelijk synthetische parfum olin. Met goed klinkendeslogans van heerlijk geurende en prachtige bloemige geuren - wat in feite synthetisch gemaakte hoofdpijn geuren zijn, die in in over mate van ramp in al onze in wasmiddelen, reinigingsmiddelen, parfums, zepen, cosmetica, wierook verborgen zitten.

Volgens mijn mening hoort in een goede zeep geen synthetische geur olin te zitten. Als je over dit probleem navraag doet bij verschillende zeep fabrieken, krijg je standaard het antwoord: Natuurlijke geuren, en etherische olin zijn veel te duur en hebben niet zo'n grote geurintensiteit, de geur verdwijnt snel, enzovoort.

Ik weet dat het maken van zeep een kunst is, althans volgens de traditionele methode. Maar dat zelfs bekende zeep fabrikanten die al honderden jaren traditionele zeep maken, en tegenwoordig de natuurlijke geuren vervangen door parfum olin en dan nog durven te beweren dat het hier om de beste kwaliteiten gaat, kan en wil ik niet accepteren. Zelfs luxe hotels bieden hun gasten zogenaamd "luxe zepen" aan, die bij nader inzien erg "goedkoop" zijn, omdat deze geheel kunstmatig zijn.
Dit voldoet niet aan de kwaliteitscriteria van onze "Manufaktur" (fabriek), Ook de laatste onderzoeksresultaten geven, dat veel van deze synthetische geurstoffen schadelijk zijn, en ophopen in het vetweefsel van mensen, en in sommige gevallen worden beschouwd als schadelijk voor de zenuwen en daarom behoren deze stoffen niet te zitten in producten voor de persoonlijke verzorging (Zie ook info over polycyclische muskus verbindingen). Een ander minpunt is de palmolie, omdat het goedkoop is en de consistentie versterkt welke in vele zepen zitten. Aan de andere kant zou je hierover niet hoeven te klagen, vanwege het feit dat palmolie een na-groeiende grondstof is. Echter, zoals bij velen tegenwoordig bekend is, worden complete bossen gekapt om voor monoculturen palmolieplantages aan te planten. Dat hiervan bij een groot deel bij de energiecentrales in Duitsland terecht komt en dan durven ze dit nog als bijzonder milieuvriendelijk te noemen, omdat het een hernieuwbare energiebron zou zijn. Dit is absolute schande. Het gaat hierbij niet om kleine hoeveelheden voor zeep, maar duizenden tonnen dagelijks.
Maar we willen niet alleen kritiek geven, het is onze taak om op alternatieven te wijzen.Dat het allemaal op een andere manier kan willen we u laten zien in een selectie van onze zeep assortiment.
Twee jaar zijn we op zoek geweest naar zepen die wel aan onze kwaliteitseisen voldoen. We hopen dat u een keuze kunt maken uit onze 20 Himalaya zepen en vijf Franse zepen.

Voor een overzicht van onze zepen klik hier
© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 927 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.