Wierook staafjes

wierook staafjes - GrootHier willen wij u meenemen in de wereld van wierook staafjes. En er zijn helaas - om het niet te spectaculair te zeggen - grote problemen.

Deze problemen zijn het gevolg van het overvloedige wereldwijde aangeboden wierook middelen. (Bijna) Alle Wierook wordt tegenwoordig synthetisch geproduceerd of bevatten in sommige gevallen synthetische geurstoffen.Zelfs traditionele oude bekende bedrijven die al eeuwen wierook produceren, zijn inmiddels overgegaan om de kostbare natuurlijke ingredinten tegen synthetische ingredinten te vervangen.De unieke, kostbare en dure Agarwood die in Japan sinds de oudheid wordt verwerkt, zit tegenwoordig niet meer in de wierook staafjes.Dat kan ook zijn reden hebben en wordt ook gerechtvaardigd door de hoge prijs,maar de consument wordt hiervan niet op de hoogte gebracht. Terwijl men wel de naam en ingredintenlijst hiervoor gebruikt en de hoge prijs hiervoor blijft vragen, is zeer verwerpelijk.Ook in de bijbehorende catalogi van deze bedrijven blijven spreken over de natuurlijkheid, de fijne ingredinten en de uniciteit van hun wierook met de illustraties op hun pagina's. Maar in principe zijn ze allemaal, en ik herhaal, al de daarin aangeboden wierook zijn niet 100% natuurlijk.De hierin opgenomen synthetische geuren zijn nog niet eens het ergste.Veel erger zijn de polycyclische muskus verbindingen of zenuw giftige muskus ambrette.

Deze muskus ambrette is een van de meest gevaarlijke zenuwgift soorten. Ze kunnen door de lucht bij verbranding verspreid worden, ingeademd en door de huid en slijmvliezen van het lichaam worden geabsorbeerd,hetgeen bij langdurig gebruik tot vergiftiging kan leiden. Verschillende testen o.a. kotest schreven al eerder hierover met "Wierook is gevaarlijk voor uw gezondheid."Deze geurstoffen werken in op je zenuwen. Verder hopen synthetische geurstoffen zich op in het vetweefsel van de mens, in de moedermelk en staan onder verdenking bij de ontwikkeling van leverkanker.En deze synthetische stoffen zijn niet afbreekbaar en zijn dus ecologisch gevaarlijk.

Nu hebben we dus de voor de hand liggende vraag,hoe men bij de verbranding van wierookstaafjes kan ontspannen en plezier kan beleven wanneer men bewust is van de risico's voor zijn gezondheid.Gewoon negeren? Helaas zijn er nog steeds synthetische geuren,die verantwoordelijk zijn voor vele soorten hoofdpijn en zelfs allergieaanvallen.Mijn vrouw reageert zo gevoelig op dit soort wierookstaafjes, dat er bij het uitpakken allergische reacties optreden zoals een pijnlijke neus, niezen en een jeukende huiduitslag, zonder dat deze wierookstokjes ooit werden aangestoken.

Conclusie: Niet alleen voor bovengenoemde reden.berhaupt! helemaal uit ons assortiment.
Hier kunnen we geen compromis mee maken, ondanks protesten van de fabrikanten en over de vraag naar garantie voor de natuurlijkheid van hun wierookstaafjes kregen we zeer ontwijkende antwoorden.Zo werd er door een manager van een grote traditioneel Japans wierook bedrijf gereageerd op een vraag:"Als de mensen hiervan plezier willen hebben, waarom zullen we dit dan niet verkopen?".De manager, welke gevestigd is in Amerika die de Japanse Wierook vertegenwoordigde, schreef me op mijn verzoek om de natuurlijkheid van de wierook staafjes te bevestigen een brief wat werkelijk bespottelijk was om hier nog een woord aan te wijden.

In ons nieuwe assortiment moeten we dus van een aantal oude leveranciers afscheid nemen.

En nu kunnen we gelukkig weer iets positiefs zeggen, dat we de volgende 100% natuurlijke wierook staafjes aan kunnen bieden met een garantie verklaring van de fabrikanten.

Klik hier overzicht Wierookstaafjes


© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 954 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.