Bericht aan de schepping

Wierook - GrootOnder Wierook verwijst men naar de harsen, houten en kruiden van verschillende planten die sinds vroege tijden (rokerig) verbrand werden, om door zijn bekoorlijke geur de lucht en omgeving te zuiveren om de heilige ceremonies te ondersteunen. Wierook werd in de "Nirukta" vermeld, de oudst bekende Veda-tekst, die dateert uit de 5e eeuw voor Christus. In de tijd van Christus 'geboorte waren wierook grondstoffen (wierook, mirre) een zeer populair en duur handelsobject, zoals de wierook offers van de Wijzen ons laten zien.

Wierook van geurige harsen hebben nog steeds een grote mystieke en religieuze betekenis - welke in bijna alle religies worden toegepast (boeddhisme, hindoeïsme, christendom) bij aanbidding en inwijdingen.

Niet alleen in de religieuze sfeer, ook in de geneeskunde of als ondersteuning in verschillende situaties,voor het reinigen van kamers, huizen en pleinen en voor zeer praktische dingen en wordt wierook gebruikt. Dit gaat van een Liefde's wierook door lustopwekkende ingrediënten te gebruiken, tot de hedendaagse technologie in Arabië om zijn genodigden met een betoverende wierook te ontvangen, die de persoon samen met zijn kleren in wierook omhult - als welkomstgeschenk bij het betreden van zijn huis, met een parfum creatie, die voor elk gezin verschillend is.

Verder wordt wierook in de privésector gebruikt als ondersteuning bij een gebed. Door het offeren van geurende stoffen, toont men zijn nederigheid jegens de Schepper, en neemt hiervoor de tijd. Deze overgave is de oriëntatie op zichzelf - door de inkeer om tot nadenken te komen, om kracht te scheppen, tot bewustwording van het Goddelijke - veel Kracht en Energie opdoen.

Ondersteund door de reinigende kracht van wierook kan je een geurige sfeer te creëren - voor jezelf of je omgeving. Wetenschappelijk laat dit zich nauwelijks tot niet bewijzen, maar er zijn veel dingen tussen hemel en aarde, die je niet kunt meten - maar wel kan voelen.

De wierook toepassingen:
Nu, alles opnieuw in een notendop, hier is een veelzijdig overzicht van het gebruik van Wierook (harsen / Wierookkruiden, -hout).

- Om God (Goden) te eren
- contact te leggen met de goden en geesten
- contact te leggen met overleden
- om de doden te begeleiden naar het hiernamaals
- voor het omgaan met rouw en troost
- om demonen te verdrijven en op afstand te houden
- om meditatie te ondersteunen
- om gebeden te versterken
- om de bereidheid om lief te hebben te intensiveren 
- om eigen aantrekkelijkheid en individualiteit te verhogen
- om gasten te eren
- voor de uitvoering van de mystieke en magische rituelen
- om de hygiënische omstandigheden te verbeteren
- om ruimtes (kamers) te desinfecteren
- om ziekten te genezen of de oorzaken te verdrijven
- om spirituele en mystieke ervaringen te verzamelen
- om stemmingverandering en bewustwording te bewerken
- om bepaalde therapeutische effecten te bereiken
- voor het desinfecteren
- voor de verdrijving van ongedierte en insecten
- voor het conserveren voedingsmiddelen
- voor het parfumeren van lichaam, kleding, haar en ruimtes (kamer)
- voor van vreugde, genot en vermaak.

Het gebruik van wierook
Ik wil u graag iets meer vertellen over 'de kunst van het branden van wierook ". Vroeger was het een belangrijk onderdeel van de dagelijkse dagafsluiting of wekelijkse cyclus.  En dit is nog steeds in veel Indiase en Arabische huishoudens, waar men nog dagelijks / wekelijks hiervoor wierook gebruikt. Wij in het Westen maken tegenwoordig nog zelden gebruik van een open vuur - een greep in de oven om het smeulende houtkool te verwijderen valt hier niet onder. Maar laat ik bij het begin beginnen. Veel aspecten van een voorbereiding vormen een geheel. Of u nu de voorkeur heeft voor een dagelijkse of een wekelijkse "Wierook": Laat het maar een ritueel worden, wat het inderdaad ook is. Een ceremonie, die het tegenovergestelde is van de alledaagse drukte, de stress en eentonigheid van de dagelijkse routine. Een eiland van rust, overpeinzing, meditatie, ondersteuning bij het gebed en als dankzegging aan de Schepper. Misschien heeft u een speciale plaats in uw huis of kamer die u kunt (gaan) gebruiken als uw "heilige plaats". Wij hebben ons altaar in een nis bij de ingang, en hij is altijd ingericht met seizoen's schatten uit de natuur en hier hebben ook de bijzonderheden en de wierook benodigdheden hun plaats. Creëer nu met alle wierook benodigdheden een mooie plek in, met in gedachte, op welke manier u van het wierook gebruik wilt gaan maken. Kies uw specifieke wierookmengsel / wierook uit en overzie het geheel aan. Laat je gevoel wat je nodig hebt om te offeren op dat moment voor je spreken.

De volgende wierook benodigdheden heeft u nodig nodig:
- Vuurvast Wierookschaal (Wierookhouder)
- Dienblad, om wierookschaal op te zetten (bord)
- Wierookzand
- Wierookkolen (snel ontsteker)
- Wierooklepel (een normale lepel is ook goed)
- grote pincet
- Wierook / Wierook mengsel
- kaars (waxine) of aansteker

Steek eerst het wierookkooltje aan en leg deze inde wierookschaal op het wierookzand. Dit kunt u met een grote pincet of met de hand doen. De houtskool tablet heeft een kleine inkeping waarop straks de wierook komt. Nu heeft u een goede tien minuten tijd, want de houtskool moet eerst gloed gaan gloeien voordat u begint met de wierook. Daarna komt het belangrijkste deel. Neem met de (wierook)lepel de benodigde mengsel en leg de harsen voorzichtig op de inmiddels witte kool. Doseer in het begin voorzichtig (weinig), enkele harsrijke korrels produceren een intense geur. U kunt indien gewenst meerdere keren aanvullen met de harssen. Bij een offer, en dat zijn alle wierook toepassingen, die zijn verbonden met een gebed of dankzegging, in India / Nepal zeggen ze "Puja" daarbij, deel uw gevoelens, behoeften en wensen aan de Schepper toe.

Neem de tijd voor een innerlijke bezinning en uw gedachten worden verbonden met de geurige wierook en helpen u hiermee verder. U zal verder worden versterkt, getroost en bemoedigd met behulp van deze ceremonie en de opgedane zelfkennis geeft u een gevoel van "goddelijke bescherming". De keuze van welke wierook bij een "Puja" is eigenlijk niet zo belangrijk, dat wil zeggen, de intensiteit van de dialoog en de toewijding aan het Goddelijke zijn het belangrijkste, omdat het slechts een ondergeschikte rol speelt, met welke wierook u gebruikt. Verwijder nu uw wierook met een pincet en een lepel, wanneer u met uw "Puja" klaar bent of als het te lang duurt, of wanneer de geur niet meer aangenaam is en voeg wat verse wierook toe of beëindig uw ceremonie. Open voor, tijdens of na de wierook ceremonie uw raam, hierdoor maakt u misschien een opening naar de hemel om uw bericht te versturen. U kunt uw wierook ceremonie ook verstevigen door aan het begin en het einde van de ceremonie uw klankschaal te gebruiken.

Klik hier voor een overzicht van onze wierook soorten
© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 953 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.