Huss Neudorfer Weihrichkarzl

karzl-figur-alle-farben-1.pngHuss wierookkegels oftewel Weihrichkarzl zijn fijn geurende houtskoolkegels uit het Ertsgebergte, die het gehele jaar maar ook in de kerstperiode onmisbaar zijn. Bij Huss in Neudorf produceren ze al sinds 1930 bijzondere fijne wierookkegels uit natuurlijke grondstoffen volgens oude familierecepten en zijn puur natuur.

De grote kracht van Huss: weinig rook - fijne geur
Alle geuren wierookkegels zijn zwart omdat ze gemaakt zijn van fijne houtskool. De geurloze gloeiende houtskool zorgt voor een effectieve afgifte van waardevolle geuren. Je hoeft hierbij nauwelijks rook verwachten bij hun wierookkegels, maar wel een hele goede, subtiele geur. Dit is het handelskenmerk van de wierookkegels van Huss uit Neudorf.

Huss-Werk
Naast de wierookkegels (Weihrichkarzln) produceren ze ook verschillende wierookbranderkachels en geurcontainers gemaakt van metaal, waardoor de harten van veel mensen sneller kloppen. Vanaf het midden van de jaren 90 is er geleidelijk deze productielijn ontstaan. Met ambachtelijk handwerk wordt er sindsdien verschillende mininatuur gebruiksvoorwerpen van plaatstaal gemaakt. Je ziet meteen hun aandacht voor kwaliteit en voor detail. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor hun fijne wierookkegels, maar ze zijn uiteraard ook zeer geschikt i.p.v. de standaard geurdispensers voor etherische oliën of natuurlijke harsen. De Huss werk geur- en wierookbranders zijn van hoge kwaliteit en hun mininatuur potten, pannen, ovens, fornuizen, piramides, kannen en locomotieven, laten vele harten van oud en jong sneller kloppen. 

Puur natuur - wat betekent dat?
In vroegere tijden waren hun wierookkegels al "biologisch" en daar is nog steeds niets aan veranderd. Ze hebben deze natuurlijke schatten goed bewaard. En niet voor niets kan je daarom erop rekenen dat alles bij hun alles puur natuur is (op hun verpakking staat ook:) "is gemaakt van natuurlijke grondstoffen". Hun wierookkegels ruiken ook niet in de verpakking, maar de geur komt pas vrij bij de verbranding, zodat je deze jarenlang kan bewaren. Dit bereiken ze door droge stoffen zoals harsen, hout of speciale kruiden te gebruiken. Hun zwarte wierookkegels roken weinig en verspreiden een aangenaam subtiele geur.

Veiligheidsvoorschriften: Wierookkegels

De brandduur van de wierookkegels kan oplopen tot 2 uur, afhankelijk van de grootte, hierbij kan het een temperatuur van +/- 600 graden Celsius bereiken.

 1. Plaats de wierookkegels op een stevige, isolerende en vuurvaste ondergrond, bijv. vuurvaste schalen. Deze schalen kunnen extreem heet worden, zorg ervoor dat je deze ook op een warmte-isolerend oppervlak zet.
 2. Zorg ervoor dat de wierookkegels niet kunnen omvallen, zo voorkom je veel onnodige schade.
 3. Wierookkegels zijn duidelijk van invloed op de kamer grootte:
  - Standaard, ca. 30 mm hoog, voor ruimtes van ca. 20 m²
  - Maxi, ongeveer 90 mm hoog, voor grotere ruimte's of in de gang
  - Reus, ongeveer 130 mm hoog, voor zeer grote ruimtes en buitenshuis
  - Stompen, ongeveer 100 mm hoog, voor zeer grote ruimtes en buiten bijvoorbeeld trappenhal, restaurants, kerken, barbecues etc.
© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 953 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.