Veilige keuze voor jou

veilige-keuze.jpg

Kwaliteit uit Finland
Alle Vuokkoset producten worden vervaardigd uit pure en veilige grondstoffen in Zuid-Finland. Om hun verantwoordelijkheid voor het milieu bij de productieprocessen en de huidvriendelijkheid van de producten te waarborgen, hebben ze het Nordic Swan-label en het label van de Finse Allergie-, Huid- en Astma Federatie gekregen.

droplock-300x263.jpg   mamigogo-2-300x300.jpg
Vuokkoset Drop Lock-technologie, nu een nog veiligere keuze voor jou!
De Drop Lock-technologie is het resultaat van productontwikkeling in Finland en garandeert een betrouwbare absorptie tot 10 uur. De nieuwe Drop Lock-technologie van Vuokkoset-pads is gebaseerd op de best mogelijke combinatie van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Het zachte oppervlaktemateriaal blijft droog, terwijl de efficiënte absorberende kern van de pad uw vloeiing vasthoudt. Zo kun je elke dag van je menstruatie genieten van een schoon, comfortabel gevoel.
  Waarom is geurvrij het beste?
Tijdens de menstruatie is een goede hygiëne en de huidvriendelijkheid van het maandverband belangrijk. Als het product comfortabel zit, de huid niet irriteert of jeukt, voel je je ook prettiger. Vuokkoset producten zijn zowel hygiënisch als veilig omdat we geen geurstoffen of andere onnodige chemicaliën aan onze producten toevoegen

 

Is een tampon de juiste keuze voor mij? 
Tampons zijn een menstruatiehygiëneproduct dat in de vagina wordt ingebracht om de menstruatie op te vangen. Vuokkoset biologische tampons bieden effectieve bescherming tijdens je menstruatie, omdat het katoen zachtjes de menstruatie absorbeert en de tampon zich in de breedte uitzet en je lichaamsvorm aanvult. Tampons kunnen elke dag van je menstruatie en op elk moment worden gebruikt. Veel vrouwen geven er de voorkeur aan om tampons te gebruiken, vooral tijdens sportactiviteiten zoals zwemmen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur of je kiest voor tampons, maandverband of inlegkruisjes.

Vuokkoset biologische tampon is een unieke en milieuvriendelijke keuze voor gewone tampons, omdat hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en volledig biologisch afbreekbaar is. Vuokkoset tampons van biologisch katoen zijn ontworpen in samenwerking met de Finse Federatie voor allergie, huid en astma.

Hoe kan ik oefenen met het gebruik van een tampon?
Nadat je je eerste menstruatie hebt gekregen, kun je een tampon gaan gebruiken als je er klaar voor bent. Het is een goed idee om het gebruik van een tampon te oefenen en jouw lichaam geleidelijk te leren kennen. Het is het gemakkelijkst om te oefenen met het inbrengen van een tampon op dagen dat je menstruatie het hevigst is, omdat de tampon dan het gemakkelijkst in de vagina glijdt. Door het juiste absorptievermogen te kiezen voor jouw vloeiing, wordt het inbrengen gemakkelijker. Onze biologische tampons zijn er in drie maten: mini, normaal en super en ze zorgen ervoor dat jouw hele menstruatie periode beschermen, van lichtere dagen tot zware vloeiing.Onthoud dat tampons alleen mogen worden gebruikt als je ongesteld bent.

Oefen het inbrengen van een tampon terwijl je op het toilet zit met jouw benen uit elkaar, of door met één been op de toiletbril te staan. Hoe meer ontspannen jouw heup- en buikspieren zijn, hoe gemakkelijker het is om te oefenen. Haal dus diep adem om te ontspannen en probeer een tampon in te brengen.

Hoe breng je een tampon in?

  • Was jouw handen grondig voordat je een tampon inbrengt. Haal de tampon uit zijn individuele verpakking en maak het touwtje recht.
  • Zoek een comfortabele positie en spreid een deel van de huid rond jouw vaginale opening. Pak de tampon en duw voorzichtig het ronde uiteinde van de tampon in de vagina. Richt de tampon naar je onderrug totdat de tampon volledig is ingebracht. Als het inbrengen van de tampon onaangenaam aanvoelt, pas dan de richting van de tampon aan.
  • Als de tampon eenmaal correct is ingebracht, voel je hem niet meer. Als je hem voelt, is het waarschijnlijk niet diep genoeg. Trek de tampon eruit en probeer een nieuwe tampon verder in te brengen. Maak je geen zorgen, de tampon kan niet te ver gaan of in je lichaam verdwijnen.
  • Een tampon verwijderen is eenvoudig; ga op het toilet zitten en verwijder de tampon door het touwtje diagonaal naar beneden en naar voren te trekken. Je kan nu de Vuokkoset biologische tampon weggooien door deze bij het afval te gooien of te composteren. Nooit door de WC wegspoelen.

Drie regels om te onthouden bij het gebruik van tampons

  1. Onthoud altijd dat je een gebruikte tampon moet verwijderen voordat je een nieuwe inbrengt. De tampon kan niet verloren gaan of vanuit de vagina ergens anders in het lichaam terechtkomen. Het kan met je vingers worden verwijderd als het touwtje per ongeluk in uw vagina terechtkomt.
  2. Vervang je tampon elke 4-8 uur. Gebruik altijd de kleinste maat tampon die overeenkomt met uw vloeiing (Mini, Normaal of Super) om het risico op Toxic Shock Syndrome te vermijden en om de meest plezierige ervaring te hebben. Door ervaring vind je de juiste maat tampon voor jou. Na slechts een paar cycli leer je jouw vloeiing kennen en kan je een inschatting maken van de grootte van de tampon die je moet gebruiken.
  3. Je kunt naast tampons ook Vuokkoset inlegkruisjes gebruiken voor extra veiligheid. Aanbevelingen raden af om tampons de hele dag te gebruiken; wissel ze dus af met inlegkruisjes.

Misschien heb je TSS of Toxic Shock Syndrome gehoord, genoemd in verband met tampons. TSS is een zeldzame maar ernstige ziekte. Lees wat TSS is en hoe u het kunt herkennen.

Je eerste periode

De komst van de periode is een belangrijke mijlpaal in het leven van een jonge vrouw. Het kan angst of verlegenheid veroorzaken, maar het is tegelijkertijd een moment van trots. Het is uw taak als ouder om ruim van tevoren met uw dochter om tafel te gaan en te bespreken wat de menstruatie is en welke invloed dit heeft op het leven van een vrouw. Het is belangrijk om de tiener te laten weten dat de menstruatie betekent dat ze nu zwanger kan worden. Je moet ook benadrukken dat het een volkomen normaal en natuurlijk onderdeel is van het leven van een vrouw. Je hoeft je niet te schamen over het hebben van je menstruatie en menstruatie vormt op geen enkele manier een belemmering voor het normale leven als je het juiste hygiëneproduct kiest en voor je hygiëne zorgt.

De menstruatie kan een jonge tiener ongerust maken. Ze heeft misschien van school of vrienden gehoord dat menstruatie gepaard gaat met bloeden. De tiener heeft misschien het idee dat de bloeding zwaar is en hevige pijn veroorzaakt. Daarom moet u uw dochter openlijk vertellen over de verschillende fasen van een menstruatie. Tijdens de eerste paar dagen is het bloeden meestal licht, maar het slipje moet nog steeds worden beschermd met een inlegkruisje of maandverband. In het midden van de menstruatie is de bloeding zwaarder en moet je het maandverband of tampon vaker verwisselen. Tegen het einde neemt de bloeding weer af. Koop verschillende soorten producten voor vrouwelijke hygiëne en praat erover met uw dochter. Misschien is het een goed idee om ook wat maandverband in haar boekentas te doen, want de menstruatie kan onverwachts beginnen en je moet er altijd op voorbereid zijn.

Vóór de eerste menstruatie ervaren meisjes meestal wat vaginale afscheiding. De afscheiding bereidt het lichaam voor op de menstruatie, houdt de vagina schoon en vochtig en voorkomt ontstekingen. Het inlegkruisje kan worden gebruikt om het slipje te beschermen tegen vlekken, maar dit is geen must. Het belangrijkste om te onthouden is om voor uw persoonlijke hygiëne te zorgen. Met andere woorden, u moet het genitale gebied met water wassen en het slipje elke dag verschonen. Zorgen voor iemands persoonlijke hygiëne is een belangrijk onderdeel van het worden van een zelfstandige volwassene, en daarom moet u dit gedrag aanmoedigen.

Geef jouw tiener de ruimte en tijd om de oefeningen te vinden die het meest geschikt voor haar zijn en om te ontdekken hoe haar lichaam functioneert. Jouw rol als volwassene is om naar haar problemen te luisteren en haar advies te geven wanneer ze die nodig heeft.

Groetjes, meisjes van alle leeftijden!

We waren heel kleine meisjes toen onze vader Raimo een bedrijf oprichtte dat maandverband voor vrouwen begon te produceren. In die tijd waren de kussens dik, stijf en onaangenaam in het gebruik. Toen we tieners waren, bracht onze vader allerlei soorten maandverband mee naar huis om door de vrouwen van de familie te laten testen. Het ergste was toen hij onze vriendinnen vroeg welke merken ze gebruiken! Dus je kunt je voorstellen dat we iets weten over hoe ongemakkelijk menstruatie kan voelen ...

Nu we volwassen zijn en het bedrijf leiden dat door onze vader is opgericht, willen we van de gelegenheid gebruikmaken om meisjes te ondersteunen bij het opgroeien tot vrouw. Menstruatie is niet iets om je voor te schamen, ze zijn een natuurlijk onderdeel van het leven van elke vrouw. Je hebt waarschijnlijk veel vragen en we hopen dat deze website je in ieder geval antwoord geeft op de belangrijkste vragen.

Veel succes op weg om een volwassen vrouw te worden!

>> Voor compleet Vuokkoset programma klik hier <<

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 975 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.