Vragen over TIO-MATIK

SLIDER 1140 285 TIO.jpg

 

Waarom gebruikt TIO bioplastics?
Als er rekening wordt gehouden met factoren als het materiaal, de toepassing en de levensduur van het product - gemaakt van bioplastics -, wordt bij de productie tot 70 procent minder CO₂ uitgestoten. Het slim telen van planten als grondstof voor de productie van kunststoffen interfereert minder met de natuur dan met de olieproductie en houdt haar kringloop in balans. Daarnaast zijn natuurlijke grondstoffen ook minder risicovol qua transport: potentiële ongevallen veroorzaken geen ecologische schade in vergelijking met olieleveringen - bijvoorbeeld als tankerongevallen. Bioplastics worden gemaakt van plantaardige grondstoffen. De snel (her) groeiende planten halen tijdens de groei koolstof uit de atmosfeer. We gebruiken voornamelijk plastic op basis van suikerriet, een soort die verwant is aan bamboe. Door het te verwerken tot plastic, kunnen we geavanceerde producten maken, zoals elektrische opzetborstels, wat niet mogelijk is met volledig natuurlijke producten zoals bamboe. Bovendien zorgen de gladde oppervlakken voor een betere hygiëne, omdat ziektekiemen niet het oppervlak kunnen binnendringen.

Voor een toekomst zonder boren!
Een schoon geweten en een schoon gebit: in plaats van conventioneel plastic gemaakt van aardolie, gebruiken we plantaardige bioplastics voor al onze producten. Met deze hernieuwbare grondstoffen verminderen we de uitstoot van broeikasgassen drastisch en vermijden we ook de fatale gevolgen van de winning van fossiele brandstoffen, zoals fracking of tankerongevallen.

Van het veld - tot de molen
Duurzame productieprocessen zijn erg belangrijk voor ons. En omdat plastic op basis van suikerriet het hoofdbestanddeel van onze producten is, zullen we kort uitleggen hoe het wordt gemaakt van de plant tot het eindproduct. Helaas is dit type plastic nog vrij ongebruikelijk en was de ontwikkeling daarom ook voor ons een spannende uitdaging.

Het suikerriet
Suikerriet behoort tot de zoete grasfamilie. De stengels hebben een diameter van 20 tot 45 mm. Ze bereiken een hoogte van 3 tot 6 meter. Suikerrietplanten groeien in subtropische en tropische klimaten en gedijen bij temperaturen tussen de 25 en 30 ° C, bij voorkeur in heuvelachtige teeltgebieden.

Fotosynthese van suikerriet
Zoals alle planten ademt suikerriet CO₂ uit de atmosfeer. Het zet kooldioxide en water om in zuurstof. Het vormt de ozonlaag rond onze aarde. Elke ton van ons suikerrietplastic absorbeert tot 2,5 ton CO₂ uit de atmosfeer, terwijl de winning van ruwe olie voor conventioneel plastic CO₂ produceert.

De teeltgebieden
Het suikerriet komt uit Brazilië, de grootste producent ter wereld. De gecultiveerde arealen daar beslaan ongeveer 8 van de 283 miljoen hectare bouwland en liggen in het zuidoosten van het land. Aangezien de suikerproductie in Brazilië voortdurend daalt en wordt gereguleerd door het agro-ecologische zonebeleid, zijn er geen tekenen van uitbreiding naar gebieden met een hoge biodiversiteit, zoals het Amazone-regenwoud.

Teelt en oogst
Suikerriet wordt geplant met stekken. De eerste oogst kan 9 tot 24 maanden na het planten worden gedaan. De stronken komen dan tevoorschijn en na nog eens 12 maanden kunnen ze weer geoogst worden. In Brazilië zijn vijf oogsten gebruikelijk totdat de plant zijn doel heeft gediend en er nieuwe stekken worden geplant.

Verdere verwerking tot bio-ethanol
Het suikerriet wordt fijngehakt, geperst en verwerkt tot kristalsuiker. De resulterende melasse, een suikerhoudend sap, vormt de basis voor ons bioplastic. In de productiefaciliteit in Rio Grande del Sul wordt het gefermenteerd door toevoeging van gist en vervolgens geraffineerd tot 99% pure alcohol (bio-ethanol) door middel van destillatie.

De restjes recyclen
Veel restjes kunnen gebruikt worden als diervoeder of om papier van te maken. Een deel van de bagasse (vezelresten) wordt verbrand om thermische energie te produceren voor productie en destillatie, evenals elektrische energie voor de machines. Dit betekent dat suikerrietmolens energetisch zelfvoorzienend zijn en zelfs overtollige elektriciteit kunnen verkopen.

Bio-ethanol wordt bio-plastic
Het gaat verder op moleculair niveau. De bio-ethanol wordt eerst verdampt tot het gas etheen en vervolgens door kettingpolymerisatie verwerkt tot bio-polyethyleen. En om het uit te leggen zonder al te veel chemische termen te gebruiken: het gas wordt zo'n vaste stof in de vorm van korrels.

Transport en verwerking
Het bioplastic granulaat wordt per schip naar de corresponderende Europese bestemmingshavens vervoerd. Om de resulterende CO₂-uitstoot te compenseren, steunen we het herbebossingsproject van Plant-for-the-Planet. Eenmaal in de haven gaat de transporteur verder naar onze productiepartners.

Productie en verpakking
In de laatste stap worden de biopolyethyleenkorrels tenslotte door spuitgieten in de respectieve producten gegoten, b.v. B. koppen, reisdoppen of tandzijdehaspels. Het eindproduct wordt vervolgens verpakt in onze FSC®-gecertificeerde kartonnen dozen.

Onze filosofie: minder is beter
Voordat we een nieuw TIO-product vervaardigen of zelfs maar ontwerpen, zullen we ons altijd afvragen of het überhaupt nodig is. Omdat we ervoor willen zorgen dat elk product overeenkomt met ons idee van verminderd verbruik.

  1. Maak alleen essentiële producten
    We ontwikkelen de producten die ieder mens nodig heeft en creëren geen nieuwe behoeften.
  2. Verminder het materiaalverbruik
    Elk TIO-product is gebaseerd op een gefundeerde analyse van materiaalbesparingen in ontwerp en verpakking.
  3. Zorg voor herbruikbaarheid
    Of het nu gaat om onderdelen van de TIO-producten of nieuw doordachte verpakkingsconcepten - zoveel mogelijk componenten moeten bruikbaar zijn in bestaande, toekomstige en toekomstige recyclingsystemen.

Waar wordt de Tiomatik gemaakt?
De Tiomatik wordt gemaakt in China, in de stad Shenzhen in het zuidelijke deel van de provincie Guangdong. De Tiomatik wordt via de zijderoute van China per trein naar Duitsland vervoerd. Eenmaal hier wordt ze naar onze magazijnen gebracht. Dit is waarschijnlijk het meest milieuvriendelijke type goederen: vervoer over lange afstanden.

Zijn er verschillende kleuren?
Er zijn vier kleurvarianten van de Tiomatik zodat u in meerpersoonshuishoudens ieder met slechts één Elektrische Tandenborstel nodig heeft. Aan de onderkant van de schacht zit een kleine gekleurde ring waardoor je de verwisselbare koppen kunt onderscheiden. Er zitten twee verschillende kleuren in elk pakket, de volgende paren zijn beschikbaar. Koraal / gletsjer en kiezels / lagune.

Waarom maakt TIO geen eigen elektrische tandenborstels?
Omdat roterende elektrische tandenborstels de laatste jaren zeer wijdverspreid zijn, willen we alle gebruikers de kans geven hun tanden op een duurzame manier te poetsen met zo min mogelijk inspanning en extra verbruik van hulpbronnen. Daarom passen de Tiomatik opzetstukken op de meeste gangbare modellen. Hierdoor kunt u veilig uw bestaande handstuk blijven gebruiken, maar dan met een groene kop.

Hoe kan ik het afval scheiden?
De verpakking gaat in de papierbak. Het insteekgedeelte, de behuizing en de draaimechanisme kunnen worden gerecycled in de PMD (plastic, metaal drankkartons) container, maar alle onderdelen moet je zorgvuldig van elkaar scheiden - dat is een beetje moeilijk. Alle andere onderdelen horen bij het restafval. Is een scheiding voor u te complex, dan kunt u de complete opzetborstel bij het restafval deponeren. Door thermische benutting wordt daar veel energie teruggegeven, aangezien de omhulsel  plantaardig is, komt er maar evenveel CO2 uit de atmosfeer als de planten tijdens de groei opnemen en zijn we dus nagenoeg CO2-neutraal. om de rest goed te maken, steunen we plant for the planet.

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 975 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.