TIO een bijzondere tandenborstel & opzetborstels gemaakt van planten (bioplastic)

SLIDER 1140 285 TIO.jpg

TIO tandenborstel en TIOMATIC opzetborstels voor de elektrische tandenborstel zijn met andere grondstoffen vervaardigd dan alle traditionele tandenborstels en opzetborstels.

Hierin combineren ze hun inzichten uit intensief materiaalonderzoek met een holistische benadering van design.
Het resultaat is een goed doordachte herinterpretatie van de handtandenborstel, die in alle opzichten is geoptimaliseerd voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen en die tegelijkertijd overtuigt door een buitengewoon uiterlijk.

Overzicht TIO-care producten (klik hier)

Gemaakt van planten

 • Alle gebruikte bioplastic materialen die we voor de vervaardiging van de tandenborstels gebruiken zijn plantaardig van oorsprong.

 • Tijdens hun groei zetten de planten CO2 om in zuivere zuurstof, wat weer leidt tot een aanzienlijk verbeterde CO2-balans zelfs als we het materiaal hergebruiken.

 • Bovendien is het materiaal van de borstelkop biologisch afbreekbaar (volgens EN 13432), waardoor de vorming van microplastics wordt voorkomen.

 • Naast de besparing op fossiele grondstoffen, gebruiken we geen gebruik van additieven zoals kunstmatige weekmaker, waardoor de TIO tandenborstel beter voor uw lichaam is.

Geen verpakkingsafval
De eenvoudigste manier om verspilling te voorkomen, is door deze niet te laten ontstaan. Daarom zit er alleen op het bovenste deel een hygiënische dop van een TIO tandenborstel en dit resulteert in aanzienlijke materiaalbesparing. Eenmaal uitgepakt, dient de dop als een handige reiskap en blijft uw TIO tandenborstel hygiënisch schoon, waar u ook bent.

Vervangbare borstelkoppen
Reductie en hergebruik zijn de twee principes van afvalpreventie en dienden als richtlijn voor de ontwikkeling van de TIO tandenborstel.

De innovatieve plug-in borstel-systeem levert het een materiaalbesparing van 70% op. Het scheiden van de borstelkop en het handvat is gelijk aan ander verwisselbare tandenborstels op het mondgedeelte na. Deze voorkomt de ophoping van ziektekiemen en zorgt voor een hygiënische, schone poetservaring telkens wanneer u de borstelkop vervangt.

Het handvat is herbruikbaar en heeft door de toevoeging van natuurlijke mineralen, een hoogwaardige uitstraling en smeekt om aangeraakt te worden.

Eerlijke tandverzorging
In plaats hun energie te steken in het ontwikkelen van onnodige functies en het kwellen van hun geest richten ze bij TIO op een goede tandverzorging. De borstelkop van TIO is gebaseerd op recent onderzoek van het Universitair Ziekenhuis van Witten Herdecke en biedt de beste zorg voor uw tanden.

 • Middelgrote kop
  evenwicht tussen maximale contactoppervlak en flexibele navigatie
 • Enigszins gebogen kop
  eenvoudig de achterste kiezen te bereiken
 • Hoog-laag profiel
  zorgt voor een grondige verzorging tussen de ruimtes tussen tanden en kiezen
 • Afgeronde borstelharen
  voor het grondig polijsten en is zacht voor het tandvlees

Lokale productie
De TIO tandenborstels worden in Duitsland geproduceerd. Dit maakt korte transportroutes mogelijk, waardoor onnodige CO2-emissies worden vermeden. Bovendien zorgt dit voor een constante kwaliteit van hun producten en zorgt het voor eerlijke arbeidsomstandigheden.

Uitstekend ontwerp
Een goed ontwerp is eerlijk, maakt een product begrijpelijk en vergemakkelijkt het gebruik ervan. Deze principes liggen ten grondslag aan het productontwerp en worden weerspiegeld in elk detail van de TIO tandenborstel. Ondersteund door een levendig kleurenpalet, hierdoor is TIO voor iedereen een begeerd en nuttig ontwerpobject.

Bewuste navulverpakking
Ook bij de verpakking van de verwisselbare borstelkoppen, gebruiken ze uitsluitend duurzame verpakking. Alle verpakkingen zijn vrij van plastic folies e.d. maar hiervoor gebruiken ze recyclebare kartonnen verpakkingen gemaakt van FSC�-gecertificeerde bosbouw.

TIOMATIC
Een gedetailleerde studie door het Cochrane* Institute bewijst dat geen enkele tandenborstel de tanden zo helder polijst en ontstoken tandvlees verminderd als een roterende elektrische tandenborstel.

Dit komt tot uiting in de constante groei van ongeveer 6% per jaar. Om de gebruikers van de elektronische tandenborstels een alternatief voor hun kunststof opzetborstels te bieden, hebben ze bij TIO hiervoor een bio gebaseerde opzetborstel ontwikkeld.

Een universeel systeem.
*Onze plug-on-koppen zijn compatibel met de volgende elektrische tandenborstels van Oral-B®: Pro, Trizone, ProfessionalCare®, ProfessionalCare® Smart Series, Healthy Clean®, Vitality®, Pro - Health®, Oral - B Triumph®, AdvancePower

Niet compatibel met sonische tandenborstels.
Oral B® Professional - Care®, Vitality®, Healthy Clean®, Pro-Health®, Oral-B Triumph® zijn handelsmerken van P&G Business Services Canada Company.

Materiaal revolutie
Tot nu toe zijn ze er bij TIO erin geslaagd 90% van hun opzetborstels van bio gebaseerd materiaal te vervaardigen wat een veel betere CO2-balans oplevert.

Alleen de as bestaat nog steeds uit een technische kunststof op basis van ruwe olie (POM) die vanwege zware belasting nog niet kan worden vervangen.

Samen met hun productiepartner zijn ze bij TIO in een testfase bezig om dit onderdeel te gaan vervangen door een op bioebaseerd materiaal.

* Focus: klassieke versus moderne elektrische tandenborstels - poetsen met motor

© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 889 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.