Beste zeep liefhebbers

Haarseife-Kategorie-Header 1.png

In 2003 is men bij SAVION begonnen om zepen met hoge kwaliteitsnormen te produceren. De lange testfases en zoeken naar de juiste grondstoffen zijn achter de rug en deze hebben aanzienlijk bijgedragen aan het succes van hun zeep producten. Ze zijn toen begonnen met de productie van haarzepen en speciale zepen, zoals pekel, aloë vera, arganolie zeep, waren ze blij verrast door de enorme vraag.

Inmiddels is er een grote vaste klantenkring ontstaan welke deze milieuvriendelijke producten weten te waarderen, de producten van Savion worden in Europa verkocht in webwinkels, kapsalon's en in verpakkingsvrije winkels.

Het assortiment van Savion bevat:

 1. Haar zepen 
 2. Lichaams zepen 
 3. Scheer zepen 
 4. Speciale zepen
 5. Huid/Lichaam balsem
 6. Shea butter
 7. Lippen/Gezicht balsem

Informatie SAVION zeep:

De kunst van het maken van zeep
... bestaat al duizenden jaren, maar de afgelopen decennia lijkt het in een vergeethoekje zijn geraakt. In tegenstelling tot commercieel geproduceerde zepen bevatten natuurlijke zepen de natuurlijke glycerine gehalte van de gebruikte oliën.

Het aandeel van verzeepte olie in de vervaardigde natuurlijke zeep vervangt een deel van het afgewassen huidvet en maakt de huid zacht, geeft geen spannings gevoel en droogt de huid niet uit.

Bij handgemaakte zeep wordt de huidbalans op een positieve manier geregeld. Bekoorlijke essences of natuurlijke kruiden en peeling toevoegingen, evenals een aantrekkelijk design maken onze met de hand geroerde zepen tot een zuiver sensueel genot.

Individuele zepen
De zepen van Savion zijn met de hand geroerd en gesneden. Hierdoor kunnen er onregelmatigheden op het oppervlakte komen, wat de charme van deze zepen verbetert en dat elk stuk zeep weer uniek is. De geur van de zeep ontstaat door de toevoeging van etherische oliën. De kleuren in de zepen ontstaat door de gebruikte olie, natuurlijke aarde pigmenten of kruiden.

Hierdoor ontstaat handgemaakte zeep.
Vetten en oliën zijn chemische gezien als vetzuren en glycerine. Bij verzeping wordt het vet molecuul gesplitst, de vetzuurgedeelte verbinden zich met de loog moleculen en vormen zo de zeepmoleculen. De glycerine blijft in het proces over. De zeep industrie haalt juist deze glycerine uit de zeep. Het is voor de grote industrie te waardevol en wordt voor andere toepassingen gebruikt.

Bij SAVION blijft de natuurlijke glycerine in de zeep en heeft hierdoor zijn verzorgende eigenschappen.

Dit is een van de redenen waarom koud geroerde zepen van SAVION zachter en verzorgend zijn dan industrieel geproduceerde zepen.

De pH waarde
Een goede zeep heeft altijd een basische eigenschap en mag niet pH-neutraal zijn. Dat is maar goed ook, anders zouden ze niet reinigen. De zogenaamde pH neutrale zeep die door multinationals worden vervaardigd bevatten hierdoor altijd kunstmatig wasactieve hulpstoffen. Deze substanties zijn vele malen schadelijker voor uw huid dan de natuurlijke pH-waarde van een goede zeep.

De in onze zeep overgebleven glycerine en de goede hydratering door hoogwaardige huidrollen zoals shea butter geven uw huid een verzorgende bescherming.

Gewicht van de zepen
De zepen van SAVION worden met de hand gesneden. Hierdoor kunnen kleine gewicht afwijkingen van de zepen voorkomen. De zepen hebben een gemiddeld vers afgesneden gewicht van ongeveer 85 gr. Door het rijpingsproces verliezen handvervaardigde zepen lichtjes in gewicht. De zepen van SAVION worden in Duitsland vervaardigd.

Garantie SAVION zepen

 • zijn volledig in eigen productie in Duitsland vervaardigd
 • zijn met oliën uit gecontroleerde biologische teelt vervaardigd
 • een hoog aandeel aan extra vergine olijfolie
 • worden allemaal met hoogwaardige oliën verwerkt
 • worden volgens de methode koud geroerd vervaardigd
 • worden met natuurlijke etherische oliën gegeurd
 • worden gegarandeerd zonder Palmolie vervaardigd
 • worden gegarandeerd zonder aardolieproducten, conserveringsmiddelen en emulgatoren vervaardigd
 • worden met zo min mogelijke verpakking geleverd

Milieu beleid Savion fijne zepen

Vragen en antwoorden over de producten van Savion

Wat betekent vochtinbrengend of overvetting van een zeep?
Beide begrippen zijn een indicatie van de gegarandeerde onverzeepte olie overschot in een zeep. Het draagt bij aan de verzorging na het wassen en voorkomt een gevoel van spanning op de huid. Bij Savion zijn dit zeer waardevolle oliën. Daartoe behoren, afhankelijk van het recept onder andere sheaboter, amandelolie, arganolie, tarwekiemen olie. De hydratering (vochtinbrengend) is bij de lichaams zepen van Savion 5% of meer. Bij de haarzepen is dit 1,5-2,5% of meer.

Wat betekent de pH-waarde?
Een goede zeep heeft altijd een basische eigenschap en mag niet pH-neutraal zijn. Dat is maar goed ook, anders zou het niet kunnen reinigen. Omdat de pH-waarde van ons natuurlijke huidvet in het licht zuur bereik (rond de pH-waarde 5) zit, namelijk onder neutrale pH-waarde (pH 7), reinigt een zeep met een licht verhoogde pH-waarde (pH 8-9) onze huid uitstekend. Een positief effect hiervan is dat de huid weer leert om zijn eigen huidvet zelf te produceren. Dit duurt onder normale omstandigheden ongeveer 30 minuten. Gedurende deze tijd neemt de hydratering deze taak over. Om deze reden hebben de zepen van Savion een pH-waarde van ongeveer 8,5 +/- 0,5%

Wanneer de eerste haarwas anders aan voelt dan bij een gewone shampoo.
Het komt in zeldzame gevallen voor dat bij de eerste haarwasbeurten het haar iets vreemd aan voelt of dat er zich residuen (overblijfsels) vormen (zie ook zure Rinse).  Dit kan om de volgende redenen:

 1. Het haar werd voorheen gewassen met een gebruikelijke shampoo. De conventionele shampoo bevatten veel verschillende stoffen die het haar omhullen of doordringen in het haar. Het kan dus zijn dat deze stoffen er eerst moeten worden uitgewassen. Dit gebeurt meestal binnen 3-5 wasbeurten. Daarna voelt het haar weer normaal aan en is in de meeste gevallen voller.
 2. In zeer zeldzame gevallen kan het ook resten achterlaten, wanneer het kraan water een zeer specifieke samenstelling van mineralen heeft.

Hard water leidt niet tot residuen en heeft geen invloed op het wasresultaat. Het water voor de productie van de Savion zepen wordt gefiltreerd en heeft bij de verwerking een uiterst lage hardheidsgraad.

Schuim en haarzeep
De haarzepen van Savion schuimen net zoals gewone shampoo, wanneer u uw haar direct met de haarzeep inzeept. Was dan het haar zoals gewoonlijk. Goed uitspoelen en u bent klaar met het haren wassen.

Zure Rinse als spoeling?
In de regel is het niet nodig om je haar met een zure Rinse na te spoelen. Sommige van onze klanten doen dit wel. Zo kunt u residuen in het haar voorkomen.

Wat doet een zure Rinse:
De buitenste laag van het haar wordt door het warme water en shampoo of haarzeep enigszins opgeruwd. Om deze laag weer glad te maken, kunt u met een zure Rinse na spoelen. Een Zure Rinse kan worden uit gespoeld, maar dat hoeft niet.

Recept voor een zure Rinse:
Neem om te beginnen ongeveer 1 liter koel water en voeg er 1 eetlepel azijn (bijvoorbeeld appelazijn) aan toe. U kunt de hoeveelheid azijn geleidelijk verhogen totdat de juiste hoeveelheid voor u heeft gevonden. Gebruik maximaal 3 eetlepels. Klaar is de zure Rinse.

Zo gebruikt u een zure Rinse spoeling:
Nadat u uw haar na het wassen grondig afgespoeld heeft, spoelt u het haar langzaam met de vervaardigde zure Rinse.

Natriumhydroxide (= Sodiumhydroxyd als INCI-verklaring op de zeep-labels)
Om zeep te produceren, heb je altijd een loog nodig. Een zeep wordt voornamelijk met oliën vervaardigd, bij Savion zijn dit uitsluitend plantaardige oliën.
Deze oliën bevatten vetzuren. Om zeep te maken, moeten deze vetzuren van de oliën een verbinding met een loog aangaan, waardoor het bijna een neutraal zout "zeep" wordt. Om met een zeep te kunnen wassen moet de pH-waarde hoger dan water (pH 7) zijn, dus in het basische bereik. De zepen van Savion krijgen door de lange rijpings tijd een pH-waarde van ongeveer 8,5, wat ideaal is voor het wassen. Bovendien voegen we bij de zeepmassa na verzeping waardevolle oliën toe, om de zeep bijzonder zacht en hydraterend te maken.

U kunt dus zeker van zijn dat het natriumhydroxide niet meer zuiver is, maar door een chemisch proces is omgezet in de zeep. Maar omdat we verplicht zijn, onze ingrediënten vlgs INCI op de zeep-labels in onverzeepte toestand (Bijvoorbeeld, Cocos nucifera olie = kokosolie, Olea europaea oli = olijfolie) te benoemen,
staat er dus ook het onverzeepte loog "Sodiumhydroxid". Leest u bijvoorbeeld op een zeep-verpakking Sodium Palmate, Sodium Cocoate, of enz., dan kunt u er van uitgaandat als basis voor de vervaardiging van deze zeep een vooraf vervaardigde zeepmassa werd gebruikt. Dit is niet het geval bij Savion.

Wat bedoeld men bij Savion met biologische zeep?
Heel simpel: Het is belangrijk bij Savion om hun producten zo milieuvriendelijk en zuiver mogelijk te vervaardigen. Biologische zeep betekent dat tegenwoordig 100% van alle verzeepte plantaardige oliën van Savion Lichaamszepen uit gecertificeerde biologische landbouw afkomstig is. Dat wil zeggen dat er bij de verbouw van de gewassen geen synthetische chemische meststoffen en geen pesticiden (fungiciden, herbiciden, insecticiden, enz.) gebruiken. Bij hun haarzepen zijn 65 á
75% van alle verzeepte oliën uit gecontroleerde biologische teelt. De rest van de oliën zijn apothekers kwaliteit.

Ook worden in hun zepen geen emulgatoren, conserveringsmiddelen of siliconen gebruikt. Savion gebruikt voor hun schapen- en geitenmelk zeep geen melkpoeder. Ze maken gebruik van verse melk van de dieren uit gecertificeerde biologische boerderijen uit hun regio. We zijn met zijn allen ervan overtuigd dat u als een veeleisende en open-minded consumenten dit weet te waarderen dat dat u een goed gevoel bij deze producten heeft, want dat is belangrijk voor ons!

Zeep is onderworpen aan de EU cosmetica richtlijnen en moet door een een onafhankelijk instituut op veiligheid worden beoordeeld. De zepen van Savion zijn veilig bevonden en voldoen aan de Europese Cosmetica Richtlijnen.

© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 953 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.