Poedershampoo

De biologische poedershampoo van Eliah Sahil heeft een pH-waarde van 7 en is daarom in vergelijking met haarzeep pH-neutraal. Hierdoor zwelt het haar niet op in vergelijking met haarzeep en er is na het wassen met deze poeder shampoo geen zure Rinse (spoeling) nodig. Alle poedershampoos zijn gebaseerd op groene klei (helende aarde) en worden aangevuld met plantaardige saponinen. Hierbij komen ook zuivere plantaardige werkstoffen zoals Amla, Bibhitaki en Haritaki, die in de traditionele Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt. Hoogwaardige essences van kruiden, planten en bloemen vullen het receptuur aan en geven het haar een rijke verzorging.

Door een rustige/voorzichtige maling blijven alle waardevolle plantenextracten in hun natuurlijke vorm behouden. De poedershampoo van Eliah Sahil voor het wassen van nat haar is de meest natuurlijke vorm van haarverzorging. Het reinigt het haar op een unieke manier zonder irriterende oppervlakteactieve stoffen en kalmeert de hoofdhuid. Het haar krijgt een natuurlijke glans en wordt aangenaam zacht. De afwezigheid van chemicaliën, oppervlakteactieve stoffen, chemische geurstoffen en conserveermiddelen maakt het bijzonder mild voor het haar en de hoofdhuid.

Haarzeep of poedershampoo? 

Aangezien we steeds vragen krijgen over het voordeel van poedershampoo t.o.v. haarzeep. Geven we uitleg over deze twee verschillende manieren van haren wassen. Haarzeep is niet duur, zuinig, milieuvriendelijk en natuurlijk. Vele haarzepen kunnen een sterk reinigende werking hebben, kunnen het haar uit drogen en kunnen het haar poreus maken. Waarom? Haarzeep heeft meestal een pH-waarde tussen 9-10, waardoor het haar opzwelt.

Het resultaat is dat de haarschubben openen en het haar na het wassen droog als stro en ruw aanvoelt. Deze open haarschubben kunnen op de lange termijn leiden tot poreus en gebroken haar. Om deze schade aan het haar te voorkomen, moet het haar na het wassen met zeep weer sluiten. Je kunt dat doen met een zure Rinse (spoeling). Helaas kan de zure pH-waarde van 2-3 ook je haar beschadigen. Het haar kan hierdoor uitdrogen en het openen en sluiten van de haarschubben kunnen tot problemen en haar beschadiging leiden, vooral bij poreus of fijn haar.

Ingrediënten: Alle poedershampoos zijn gebaseerd op helende aarde en worden aangevuld met plantaardige saponinen. Daarnaast zijn er pure plantaardige stoffen van Amla, Bibhitaki en Haritaki, die in de traditionele Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt. Hoogwaardige kruiden, planten en bloemenessenties vullen het recept aan en geven het haar een rijke verzorging. Door voorzichtig te malen blijven alle waardevolle plantenextracten in hun natuurlijke vorm behouden.

Voor wie is het geschikt? Door de afwezigheid van chemicaliën, oppervlakteactieve stoffen en conserveermiddelen is het mild voor het haar en de hoofdhuid. Het reinigt het haar op een unieke manier zonder irriterende oppervlakte-actieve stoffen en kalmeert de hoofdhuid. Dit type oppervlakte-actieve stofvrije reiniging van het haar is bijzonder geschikt voor gevoelige hoofdhuid. Ideaal voor fijn tot normaal, niet al te zwaar beschadigd haar.

Toepassing:

  • Afhankelijk van de lengte van je haar, doe je 1 á  2 theelepels poedershampoo in je handpalm.
  • Breng het poeder aan op de natte hoofdhuid, masseer het in het haar en spoel het uit.
  • Herhaal het proces, want door het schuim ontwikkelt het zich pas in de tweede wasbeurt.
  • Droog het haar vervolgens met een föhn of laat het eenvoudig opdrogen. Eventueel kan je het haar voor het drogen verzorgen met een haarolie.

Product overzicht

© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 927 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.