Plantaardige olien in de cosmetica

Plantaardige oliën zijn een van de belangrijkste ingrediënten van goede natuurlijke cosmetica. Door de eigenschap van oliën dat deze onoplosbaar in water zijn, en vaak een soortgelijke structuur hebben als ons menselijk huidvet. Worden ze vaak gebruikt om de lipide laag van de huid te ondersteunen. Deze lipide laag zorgt voor een natuurlijke barrière van buiten af. Lipofiele stoffen, en dat zijn alle plantaardige oliën maken onze huid waterafstotend, beschermd ons tegen milieu-invloeden, verminderen het vochtverlies, en beschermd de huid tegen uitdroging. Door het opvullen van de microscopische huid lagen, geeft dit de huid een aangenaam glad gevoel en verminderen hierdoor de fijne oneffenheden (rimpeltjes).

Zoals eerder genoemd, geven deze hoogwaardige plantaardige oliën een optimale bescherming, met voedende- en verzorgende-stoffen voor onze huid - En we hebben keus uit vele plantaardige oliën. Voornamelijk uit de zaden van planten, struiken, bomen en vruchten, geeft dit ons bijna ontelbare variaties. Theoretisch kun je uit elk zaadje olie halen, Maar in de praktische toepassing moeten we grenzen trekken, omdat sommige van hen niet geschikt zijn voor de huidverzorging - ten eerste, omdat het eventueel giftige stoffen kan bevatten en anderzijds de structuur van de plantaardige olie bevat huidvreemde structuren die we niet kunnen verdragen en allergische reacties kunnen veroorzaken.

Toepassingen:
Een belangrijke factor in huidverzorgingsproducten zijn die plantaardige oliën die kunnen (inwendig) kunnen innemen en zorgen  bij wijze van spreken van de "binnenkant" van de huid met essentiële oliën zuren, vitaminen, fytochemicaliën, antioxidanten, enz.. Omdat ons lichaam een aantal van deze stoffen niet zelf kan aanmaken, is het noodzakelijk deze stoffen via onze voeding of via onze huid toe te voegen.

U leest het goed. Ook de huid kan waardevolle bestanddelen van plantaardige oliën in zich opnemen. De beste voorbeelden hiervan zijn baby`s en kinderen tot twee jaar, die via de voeding de plantaardigeoliën gedeeltelijk of helemaal niet kunnen opnemen en deze zogezegd onverteerd "ons terug geven"Wetenschappenlijk onderzoek bevestigt de opname van vitaminen en oliezuren via de huid. Bij voorkeur in de elleboog, worden de waardevolle ingrediënten b.v. de teunisbloemolie met zijn kostbare gamma-linoleenzuur snel opgenomen, wanneer men de olie en lichtjes en regelmatig insmeert.

Vaak zijn de oorzaken van een droge en schrale huid slechts een gebrek aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Een ander pluspunt voor het gebruik van plantaardige oliën in de persoonlijke verzorging is het effect van onzuiverheden. In vele oliën bevatten vetoplosbare provitaminen of vitaminen, zoals beta-caroteen en vitamine A en E. Bovendien het belangrijke  "fytosterolen" een van de secundaire installatie stoffen die een belangrijke beschermende effect op de huid heeft. De voedende functie van vele plantaardige oliën meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten een ander belangrijk punt, zoals de inzet  van plantaardige oliën ten opzichte synthetische oliën (op basis van koolwaterstoffen) dit bevestigd.

Oko 006We zijn biologisch gecertificeerd voor de productie en verkoop van eetbare oliën
en de handel in voedingsmiddelen: DE-Öko-006

 

Voor een overzicht plantaardige oliën klik hier

© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 953 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.