IMG_20160505_172020.jpg

Ik zal me eerst even voorstellen!

Met online kopen zie je bijna nooit het gezicht achter een webwinkel.

Mijn naam is John van Os en ik ben geboren op 30 maart 1958 in Gilze (boven de schoenfabriek Jagil, mijn vader was daar adjunct directeur). In 1963 zijn we verhuist naar Veenendaal, 1970 naar Uden, 1977 naar Horst en vanaf 1998 ben ik wonende te Venlo.

Vanaf 1977 ben ik werkzaam geweest in de schoenenzaak "De Vaanos" (moeders achternaam De Vaan, mijn vaders achternaam van Os) in Horst, welke we samen met mijn echtgenote in 1991 plotseling moesten overnemen. In het begin was ik alleen met de administratie e.d. bezig. Langzaam aan ging ik bij drukte ook de winkel in en ontdekte ik het plezier om met de klanten om te gaan. Eenmaal in de verkoop was de stap naar de inkoop geen grote stap meer en zo konden we langzaam uitgroeien naar een winkel waar de meeste klanten zich thuis voelden.

In deze periode begon mijn interesse te groeien voor schoenen zonder al die chemische bestanddelen in het leer. Tijdens de enorme groei die we in die tijd doormaakten begon ik het steeds meer oneens te worden met de verkorte verkoopseizoenen en bijna heel het jaar kortingen geven door de grootwinkel bedrijven die de gewone winkeliers het leven verziekten (nu klagen deze bedrijven over de concurrentie van Internet winkels). Eind jaren '90 ben ik gestopt en met het speciaal inkopen voor de opruiming want de verkoop seizoenen waren toen twee maal 6 á 8 weken per jaar en de rest van de tijd zaten de klanten te wachtten op de opruiming. Die strijd heb ik in die periode uiteindelijk verloren, want tegen het grote geld was toen niet meer te vechten.

Ben toen enkele jaren doelloos geweest had geen kracht, energie meer en kwam er uiteindelijk achter dat ik een Reactieve depressie had vanwege het faillissement.

Na deze zware periode voelde ik me eind 2008 weer gelukkig en ben toen met behulp van een micro krediet van de gemeente weer voor mezelf begonnen. Uiteraard heb ik lang kunnen na denken wat ik wel en wat ik niet meer wilde. Door wat ik die afgelopen jaren had meegemaakt is mijn geloof in banken, verzekeraars, ambtenaren, politiek en multinationals enorm afgenomen.

In die periode ben ik bewust op zoek gegaan naar een klein familie bedrijf met eerlijke natuurlijke & Biologische producten en waar de mens, dier en natuur het eerst komen. Bij mijn eerste contact heb ik alles over mijn verleden aan Hans-Peter verteld. Bij Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur waren ze al enkele jaren op zoek naar een online aanspreekpunt in Nederland. Niet iemand met een grote zak met geld, die het na een aantal jaren voor gezien houdt maar iemand die net als de natuur met liefde en geduld aan de toekomst wil werken. Vanaf het eerst contact met dit fijne familie bedrijf heb ik een gevoel van: "dat is mijn thuis", een echt familie gevoel.

Met geurige groetjes,

John van Os

© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 727 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.