Lichtyam (lichtwortel) van Andreashof - een bijzondere plek

image.jpg

image-4.jpgTen noordoosten van Überlingen aan de Bodensee, ingebed in een licht heuvelachtig, afwisselend landschap van weiden, boomgaarden, vijvers en bossen, ligt de Demeter-boerderij Andreashof.

Op het uitgestrekte terrein van het agrarische kwekerij Andreahof wordt een grote variëteit aan kruiden, bloemen en van de traditionele Chinese geneeskunde Lichtyam® (Dioscorea batatas) in Demeter-kwaliteit gekweekt.

Deze waardevolle grondstoffen worden door hun zelf op een met veel aandacht verwerkt tot waardevolle natuurlijke cosmetica- en voedingsmiddelen.

BEWUST GEZOND LEVEN

image-1.jpgGa terug naar de roots ...
Met meer dan 600 verschillende soorten is de Yam een buiten Europa een wijdversprijd basis levensmiddel. Sommige soorten worden traditioneel gebruikt als geneesmiddelen, dieetvoeding of grondstof voor farmaceutische producten. De botanische naam van de Yams-plantenfamilie "Dioscoreaceae" gaat terug tot de Griekse arts Dioscorides (50 na Christus). Een speciale Chinese soort van de Yam, botanische naam Dioscorea batatas, wordt voor u verbouwd vanwege zijn speciale kwaliteit als "Lichtyam® van Andreashof". Deze kwalitatief onvervalste variëteit, afkomstig uit het noorden van China, heeft met name het vermogen om de mens te voorzien van de krachten van lichtether (lichtenergie)1 welke is opgeslagen in zijn knol.

 

... betekent ook:
"Op weg naar de spirituele aard van de mens"
Deze plant heeft de speciale eigenschap om lichtenergie in de knol op te slaan2, werkt door de steeds verdergaande verhardende neigingen in het menselijk lichaam tegen te gaan. Daarom is het erg gezond en verkwikkend, vooral voor mensen in zeer geciviliseerde landen. Het geeft kracht en bevordert de vrije stroom van levensenergie in het lichaam.

Rudolf Steiner, waarop ook de biodynamische landbouwmethode teruggaat, erkende het belang van de Chinese Yams (Dioscorea batatas, Chinese ShanYao) voor onze voeding. Hij adviseerde om naar deze wortelknollen uit China te zoeken als dragers van de lichtether en deze met ons te acclimatiseren om ze tot een belangrijk levensmiddel te ontwikkelen3.

image-2.jpgEffect van de Lichtyam® van Andreashof
De ervaring met het werking van Dioscorea batatas wordt door de traditionele Chinese geneeskunde bevestigd. De wortel wordt beschouwd als een algemene Immuntonikum. Het is bijzonder tonificerend voor de milt, de longen en de nieren, kan de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen en heeft  een ontstekingsremmend effect op externe en interne infecties.

Bij regelmatig gebruik kan het de spijsvertering bevorderen. Het stimuleert de endocriene klieren en beïnvloedt de man evenals vrouwelijk voortplantingssysteem positief.

Deze effecten zijn zowel in de verse als in de gedroogde of gekookte knol vastgesteld. Bij het opgieten van de bladeren als thee heeft dezelfde werking. In recente farmacologische onderzoeken werden significante hoeveelheden van de overeenkomstige geneesmiddelgroepen (sporenelementen, slijmstof, polysacchariden, saponinen, enz.) waargenomen. 

Waarom Lichtyam® van Andreashof? 
Ze hebben bewust de naam "Lichtyam® van Andreashof" voor hun producten gekozen omdat ze een verbinding met hun boerderij wilde maken. Tevens is de naam "Lichtyam" beter geschikt als "lichtwortel" omdat het geen wortel is maar een knol. De toevoeging "Yam" vormt een botanisch correcte verwijzing naar de familie van de yams (Dioscoreaceae) waarvan de plant afkomstig is.

Daarom wordt het ook "Lichtyam® van Andreashof" genoemd. 
Voor u is de aanduiding "Lichtyam® van Andreashof" een garantie voor kwaliteit en biedt u de zekerheid, met de aankoop een echte demeter-gecertificeerde van de originele "Lichtyam® van Andreashof" met eigen teelt aan het Bodenmeer te hebben aangeschaft.

Theo Zimmermann heeft er een essay overgeschreven, zie De Lichtwortel - Dioscorea batatas 
lichtwortel.jpg
1 Reeds in 1924 wees Rudolf Steiner naar de eigenscheppen van deze wortelknollen die in staat te zijn om lichtenergie grotendeels op te slaan, sindsdien zijn er talrijke onderzoeken getest en bevestigd. Hij adviseerde toen al dat dit een noodzakelijk onderdeel van het toekomstige voedingspatroon moest zijn.
2 Volgens R. Steiner, oprichter van de antroposofie.
3 Bron: v. Keyserlingk, A .: Herinnering aan vroeg onderzoek, Dürnau 1993

Bronnen:
- Studies aan het Graduate Institute of Pharmacognosy, Taipei Medical University, Taiwan
- J. Hartkemeyer, status quo van teelt en verwerking van D. b., Afdeling Organische Landbouwwetenschappen, Universiteit van Kassel, s. P. 46ff. 
- Algemene literatuur over traditionele Chinese geneeskunde

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 999 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.