Interessante informatie over Hydrolaten

Hydrolaten.jpeg

Onze eigen gedestilleerde geurende (bloemen/hout) waters worden 1:1 gemaakt dat wil zeggen van 10 kg bloemen maken we 10 liter geurend water in het eerste destillatieproces. Hierdoor zijn de hydrolaten geconcentreerd, zeer kostbaar maar intens en toch mild. Zonder alcohol en andere toegevoegde conserveringsmiddelen! 

We gebruiken bij onze hydrolaten geen leidingwater hoewel men hier in Duitsland beweerd dat het kraanwater van goede kwaliteit is. Speciaal voor het maken van onze hydrolaten vangen we hier in Maienfels het zachte regenwater op. En wat zeer belangrijk is, en dat weet bijna niemand. Alle hydrolaten moeten na hun distillatie ten minste drie maanden rusten in een koele kelder om te rijpen naar zijn perfectie. Zoals bij een goede wijn zodat geur en aroma voller wordt. Vers is in dit geval niet het beste. Een jaar van opslag is optimaal voor zijn volwassenheid.

Ter informatie: In sommige gevallen heeft een Hydrolaat niet altijd dezelfde geur van de betreffende plant. Uitzondering: roos, jasmijn, sinaasappelbloesem, salie, tijm ...

Bovendien, niet elk Hydrolaat is zo geurig als we graag zouden willen. Maar het belangrijkste is zijn werkende eigenschappen. Hier zijn de hydrolaten onoverwinbaar en vaak beter als in hetzelfde proces ontstane etherische oliën. Door zijn zachtheid, mildheid, zijn veelzijdigheid en ook door de in water oplosbare stoffen, die niet in de etherische oliën zitten, kunnen we deze voor meer toepassingen gebruiken. Zichtbaar, tastbaar, heilzaam ....

Zodat een problematische huid u zeer dankbaar is als u één specifieke hydrolaat voor uw verzorging gebruikt.

Bovendien we kappen geen extra bomen om te distilleren, maar we gebruiken de resten,  we proberen alles om de boom te waarderen en een olfactorisch geheugen te geven om zijn geur te behouden, zodat we er dagelijks van kunnen genieten.

Veel planten die we destilleren verbouwen we zelf in onze inmiddels Bio- gecertificeerde berg kruidentuin. Na het oogsten wordt een voorraad voor één heel jaar gedestilleerd, maar het ligt voor de hand dat wanneer de voorraad op is we tot de volgende oogst moeten wachtten om een Hydrolaat te kunnen maken. Dus we kunnen geen garantie geven dat alle hydrolaten altijd op voorraad zijn. Het is bij ons geen massaproduct en sommige hydrolaten verkopen we het ene jaar sneller als het andere jaar en we zijn ook afhankelijk van onze oogst. Op de natuur hebben we geen invloed en zullen af en toe genoegen moeten nemen om te wachtten tot het volgende oogstjaar.

Toepassingen Hydrolaat:

 • Gezichtswater (Hydrolaat) is een zinvolle aanvulling op de dagelijkse gezichtsreiniging. De toepassing heeft veel voordelen als het goed wordt gedaan.
 • Verzorging na de reiniging
  Gezichtswater behoort tot de categorie "gelaatsreinigers", ondanks dat het iets anders wordt toegepast als gewone gezichtsreinigers. Veel mensen kennen de werkelijke werking van dit bijzondere gezichtswater totaal niet, maar gebruiken dit als een aangenaam geurige aanvulling op hun huidverzorging.

  Alleen vanwege de heerlijke geur is rozen gezichtswater (Hydrolaat) de meest populaire. De rozen extract maakt de huid ook zeer zacht. Een alcoholische gezichtswater (al onze Hydrolaten zijn zonder alcohol) mag niet worden gebruikt voor droge of geïrriteerde huid. Een gezichtswater dient vooral om de beschermende zuurmantel te herstellen. Het herstelt de natuurlijke pH van de huid. Daarom moet u dit na de reiniging van uw huid gebruiken.

 

De juiste toepassing!
Gezichtswater (Hydrolaat) kan 's ochtends en' s avonds, na de reiniging met een wasemulsie of zeep worden gebruikt. De meeste reinigingsproducten verwijderen de gehele Talg- en oliefilm van de huid, waardoor deze snel uitdroogt. Bij een normale huid duurt het wel twee uur dat de huid eigen beschermende laag weer is hersteld.

Het gezichtswater bouwt deze sneller op, hydrateert en geeft een fris gevoel. Doe een kleine hoeveelheid gezichtswater (Hydrolaat) op een wattenschijfje en wrijf dit zachtjes op uw huid. Hierna kan u uw fijne kruidencrème aanbrengen.

Verdere toepassingen hydrolaat:

 • In bad, voor een heerlijke geur, in zitbaden tegen aambeien en aandoeningen van de urinewegen, vaginale schimmels, etc.
 • Als huidverzorging: in zelfgemaakte cosmetica, als gezichts water, reinigen, als parfum, deodorant, als een onderdeel van aftershave.
 • Sprayen of verstuiven voor verfrissing, kleding, haar, eigen lichaam.
 • In drankjes, thee, water, vruchtendrankjes.
  Denk maar aan de oriëntaalse keuken, daar wordt veel gebruik gemaakt van rozen hydrolaat
 • Voor het desinfecteren van handen en andere lichaamsdelen, als spray in huis om de lucht te ioniseren en te zuiveren.
 • Op reis, in de auto, vliegtuig, bus, trein, hotelkamer om de lucht te zuiveren.
 • Bij verbrandingen, uitslag en jeuk, wondjes, snijwonden, schaafwonden, krassen, verwondingen, aangetaste of geïnfecteerde huid, als oorddruppels, neusdruppels, oogwater.
 • Verdunt voor baby’s, kinderen, ouderen, chronisch zieken.
 • Kompressen bij verstuikingen, kneuzingen, spataderen, koorts.
 • In de keuken als ingrediënt bij het koken.
 • Bij huisdieren, voor de huid, tegen tekenbeten, insecten steken/-beten.

 

 

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 975 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.