Informatie over het "haar wassen met zeep"

haarwaschseifentitelbild.jpg

Wat is een haarzeep of shampoozeep? 
Deze speciale zepen zijn net zoals onze lichaamszepen met de hand vervaardigd.

Het verschil met andere zepen zijn de speciale oliën in de verzeping, die goed voor het haar en de hoofdhuid zijn en een fijne schuimvorming geven. Haarzepen geven bijna hetzelfde schuim als conventionele shampoos. In de haarzepen zit tarwekiemolie dat goed is voor de huid en verminderd een jeukende hoofdhuid. Een groot bestanddeel van de haarwaszepen is olijfolie. Het bevordert een gezonde haarstructuur en geeft glans aan het haar. Ricinusolie (Castorolie) zorgt voor een fijne schuimvorming. Andere oliën worden voor de verzorging en hydratering van de haren gebruikt. Een zorgvuldige en zachte verwerking van deze belangrijke oliën in de haarwaszepen en een goede rijptijd van de zepen is de belangrijkste voorwaarde voor een hoge kwaliteit.

Wat hoort niet thuis in een haarzeep?
Haarzepen hebben geen synthetische toevoegingen nodig. In een goede haarwaszeep zitten geen siliconen, emulgatoren en kunstmatige oppervlakteactieve stoffen. Zelfs een etherische oliën heb je niet nodig om je haren te wassen, maar een fijne geur is wel zo aangenaam. Citroenzuur als additief voor haarzepen kan worden weggelaten, omdat bij de verzeping het zuur van de citroen zo wordt aangetast dat het geen aantoonbaar effect heeft. Maar je kunt wel citroensap als zure Rinse(spoeling) achteraf gebruiken.

Vind de juiste haarzeep!
Uit ervaring is haren wassen is een zeer gevoelig thema en er zijn verschillende haartypes. Deze worden in eerste instantie drie basistypen onderverdeeld: het enigszins vettige haar, het droge haar en het normale haar. Dan zijn er mensen met een jeukende, gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid. Daarom hebben we onze site zo gestructureerd dat je snel je ideale shampoozeep kunt vinden.

Problemen het haar wassen met haarwaszeep.
Over het algemeen zijn er geen problemen. In eerste instantie kan, afhankelijk van de eerder gebruikte shampoo of conditioner, minder schuimvorming optreden. In zeldzame gevallen voelt het haar vreemd, zelfs vettig of raar aan. Dit is meestal na 3-4 wasbeurten voorbij, omdat dan de shampoo laag over het haar van de voorheen gebruikte shampoos uit het haar is gewassen. Er zijn, zo blijkt uit de ervaring, slechts enkele gebieden problemen met kraanwater, die eventuele resten in het haar kunnen veroorzaken. Hardwater met kalk is geen probleem voor onze haarwaszeep. We hebben dit regelmatig getest bij een waterhardheid van 23. We vermoeden dat het door het mineraalgehalte in het water komt. Dit kan worden met een natuurlijke Rinse (zure) spoeling worden verholpen. Bovendien verzorgt de zure spoeling ook het haar. Een recept voor de zure spoeling is op deze pagina te vinden. Als u traditionele shampoos of conditioners gebruikt heeft die uw haar omhullen, kunt u een "saai" gevoel ervaren na het gebruik van de haarwaszeep. Geef je haar de tijd! Door de (kunstmatige coating) coating konden ze zichzelf niet "repareren".

Het gebruik van haarwaszeep:
Maak je haar nat en schuim je haar direct in met de haarwaszeep tot je genoeg schuim op je haar voelt zitten. Zo heb je altijd de juiste dosering en een milieuvriendelijk en zuinig gebruik. Leg de zeep aan de kant en was je haar zoals gewoonlijk. Spoel je zojuist gewassen haar goed af met schoon water. Klaar is de haarwas!

We wensen je een fijne haarwaservaring.

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 999 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.