Vragen over Suntribe producten

Waar kan ik Suntribe sunscreen voor gebruiken?

 • Suntribe Sunscreens zijn gemaakt voor dagelijks gebruik en ook voor extreme omstandigheden - tijdens het wandelen op het strand, eindeloos uren surfen of wandelen in de Kilimanjaro, onze twee sunscreens beschermen je!
 • Suntribe Body & Face is ideaal wanneer je de hele dag op het strand ligt of gaat wandelen met je gezin.
 • Het is waterbestendig tot 40 minuten en laat geen witte vlekken achter op je huid.
  Suntribe Face & Sport is gemaakt om veel tijd door te brengen in zeer reflecterende omgevingen, bijvoorbeeld tijdens surfen of zeilen.
 • Deze zonnebrandcrème gaat tot acht uur mee, zelfs in water of sneeuw en geeft een zichtbare indicatie van waar u bent beschermd.

Hoe lang blijft de Sunscreen goed?

 • Suntribe Body & Face gaat tot 3 jaar mee als het ongeopend is en 6 maanden na opening.
 • Omdat mensen in verschillende hoeveelheden deze zonnebrandcrème om de twee uur opnieuw aanbrengen, is het moeilijk om een schatting te geven hoe lang een flacon mee gaat.
 • Suntribe Face heeft een houdbaarheid van 1 jaar. Bij dagelijks gebruik gaat deze Sunscreen ongeveer 3 maanden mee.
 • Suntribe produceert hun Sunscreens vers en in kleine batches om ervoor te zorgen dat je altijd zo', vers mogelijke producten ontvangt en deze lange tijd kunt gebruiken.

Hoe vaak moet ik Suntribe Sunscreen opbrengen?

 • Voor Suntribe Body & Face adviseren we deze om de twee uur opnieuw aan te brengen, en vaker als je je afdroogt met een handdoek, veel zweten of na terugkomst uit het water. Deze Sunscreen beschermt je ten minste 40 minuten in het water.
 • Met Suntribe Face (Sport) hangt de duur van een applicatie af van hoeveel je aanbrengt. De eenvoudigste manier om te weten of dit type mechanisch zonnescherm werkt, is door te kijken en voelen. Als je een dunne laag bovenop jouw huid ziet of voelt, kan je erop vertrouwen dat je beschermd bent tegen de zon. Als algemene regel geldt dat wanneer je jezelf met een handdoek of iets dergelijks afdroogt, je het Sunscreen opnieuw moet aanbrengen om er zeker van te zijn dat je de beschermlaag niet hebt verwijderd.
 • We adviseren verschillende hoeveelheden Suntribe Face aan bij verschillende gelegenheden. Wanneer je lang gaat surfen, skiën of andere bezigheid doet, met veel reflecterende omgevingen (sneeuw, water) en tijdens de uren met de meeste UV straling (11-16 uur), breng dan een een dikke, duidelijk zichtbare (witte) laag aan. Specifiek op de neus, onder de ogen en op de lippen.
 • Wanneer je pad ga met een gematigde blootstelling aan de zon (niet-reflexieve omgevingen, en buiten de piek UV-uren vóór 11 uur of na 16.00 uur), breng je een dunne laag aan en wrijf het in tot het transparant is.

Suntribe Gezicht (Sport)  is te hard om te gebruiken, wat moet ik doen?

 • Suntribe Face is een volledig natuurlijke zonnebrandformule die met een minimaal aan ingrediënten de allerhoogste bescherming geeft. Met al zijn voordelen is er een belangrijke aandachtspunt bij het gebruik bij lage temperaturen, omdat natuurlijke producten dan de neiging hebben te stollen. Het product werkt en biedt bescherming tegen de zon bij alle temperaturen, maar als het koud is, heeft het wat hulp nodig, bijvoorbeeld door er met je vingers er over te wrijven, om de optimale romige consistentie te bereiken. Een andere methode is om gewoon je vingernagels te gebruiken. Wanneer het product in contact komt met je huid, wordt het snel zachter. De Sunsreen heeft een optimale consistentie bij temperaturen van boven de 21 graden.

  Nog enkele trucjes die we meestal gebruiken als het buiten echt koud is:
  - Bewaar het blikje in een zak dicht bij je lichaam.
  - Binnen aanbrengen, voordat je naar buiten gaat, bijvoorbeeld tijdens het skiën.
  - De meest gebruikelijke manier om de Sunscreen te verzachten is eenvoudigweg door het blikje enkele minuten in je warme handen houden.
  - Andere slimme trucs zijn om het blikje bij de verwarming (kachel) of een warme plaats te plaatsen.

Wat is het voordeel om minder ingrediënten te gebruiken dan andere zon beschermings producten?

 • Zullen we het anders stellen: Waarom zou je meer ingrediënten toevoegen dan je eigenlijk nodig hebt? We ontdekten dat drie tot zeven ingrediënten dezelfde mate van bescherming tegen de zon kunnen garanderen als 27 (het gemiddelde aantal ingrediënten dat in gemiddelde zonnebrand producten zit), zolang je maar de juiste kiest.
 • De schoonheid van het gebruik van minder, en alleen de veiligste, ingrediënten ligt in het feit dat het de mogelijke negatieve neveneffecten voor het milieu en jouw gezondheid vermindert.
 • Terwijl 60% van de ingrediënten die worden gebruikt in de meest populaire zonnefilters zijn geclassificeerd als gevaarlijk voor de mens of de natuur, we houden ons aan de zeven ingrediënten die het meest worden geprezen vanwege hun veiligheid voor het milieu en jouw gezondheid.
 • In de Suntribe Gezicht Sunscreen zitten de magische drie ingrediënten Zinkoxide, Kokosolie en Bijenwas. Zinkoxide als een mineraal UV-filter. Met biologische kokosolie kan je deze zonnebrandcrème met gemak aanbrengen, waardoor jouw huid zacht aanvoelt en onweerstaanbaar ruikt zoals kokosnoot, Hawaï en zoete zomerse herinneringen. En de biologische bijenwas schittert als een natuurlijke beschermer die deze zonnebescherming bijzonder waterafstotend maakt. Omdat Suntribe Gezicht zich richt op het bieden van de hoogste functionaliteit onder alle wind- en weersomstandigheden, is het cruciaal om uitsluitend te vertrouwen op ingrediënten die deze functie daadwerkelijk ondersteunen in plaats van alleen ruimte te nemen.
 • Suntribe Body & Face is gebaseerd op dezelfde no-nonsense formule. Naast Zinx Oxide, Bijenwas en Kokosolie bevat het nog vier ingrediënten die het in een lotion veranderen die je gemakkelijk op je hele lichaam kunt aanbrengen en die je huid niet wit maakt. Deze vier ingrediënten zijn zonnebloemolie, cacao-boter, sheaboter en vitamine E.
 • En natuurlijk, iets dat bijna zou vanzelfsprekend moeten zijn-, bij Suntribe zijn alle plantaardige ingrediënten afkomstig uit biologische teelt.
 • En het belangrijkste is dat er geen zonnefilters in zitten die kunnen worden geclassificeerd als gevaarlijk voor ons of de natuur, parfums of conserveermiddelen.
  Bron: Bohman (2016).

Waarom gebruiken jullie alleen zinkoxide als actieve ingrediënt (UV-Filter)?

We gebruiken zinkoxide om twee belangrijke redenen:

 1. Ten eerste is dit het meest gewaardeerde UV-filter in termen van veiligheid voor het milieu, zowel dieren als mensen, en aanbevolen als het veiligste UV-filter van de EWG bijvoorbeeld. De juiste tussen alle slechte.
  Om te illustreren wat we bedoelen met veiligheid, is het goed om het waarschuwende verhaal te kennen van Oxybenzone, het meest gebruikte chemische UV-filter, waarvan is aangetoond dat het verantwoordelijk is voor het bedreigen van 10% van de koraalriffen ter wereld met bleken.Natuurlijk kunnen we niet garanderen of er geen studie zal zijn die negatieve bijwerkingen van Zinc Oxide laat zien, maar tot nu toe is er geen veiliger UV-filter beschikbaar bekend. Om de risico's voor het milieu en de gezondheid tot het absolute minimum te beperken, gebruiken we alleen zinkoxide in niet-nanovorm.
 2. Ten tweede is Zinkoxide ook het krachtigste minerale UV-filter, omdat het een betere UVA-bescherming biedt dan titaniumdioxide, het andere mineraalalternatief. Zinkoxide voorziet hierop op alle vlakken.

Gebruiken jullie gecoate of ongecoate zinkoxide en waarom?

In al onze zonnebrandmiddelen gebruiken we alleen ongecoate, niet-bestraalde en niet-nano zinkoxide. Dit zijn de vier redenen waarom we ongecoate zinkoxide gebruiken:

 1. Zinkoxide is in de niet-gecoate vorm minder verwerkt en komt het mineraal het dichtst in bij de in de natuur gedolven de buurt.
 2. Ongecoate zinkoxide vertoont zeer weinig fotoreactiviteit. In vergelijking met andere UV-filters, zoals zinkoxide in nano-vorm, titaniumdioxide en chemische UV-filters, is zinkoxide meer fotostabiel en splitst niet zo gemakkelijk op bij blootstelling aan UV-licht, waardoor vrije radicalen vrijkomen.
 3. Ongecoate zinkoxide is veilig in gebruik volgens de laatste stand van onderzoek. Het zinkoxide in onze zonnefilters zit op de buitenste, dode laag van de huid (het stratum corneum) en vrije radicalen, als ze zich ontwikkelen, bereik dan niet de diepere, levende cellen van de huid. Deze studie van het Department of Health and Ageing van de Australische overheid bevestigt dit.
 4. Onze zonnefilters bevatten inactieve ingrediënten die vrije radicalen vangen en absorberen, mochten ze zich ontwikkelen. Onze formules voor zonnebrandcrème bevatten bijvoorbeeld zonnebloemzaadolie en vitamine E voor dit doel.

Wat moet ik met het lege blikje/fles doen als deze leeg is?

 • Geweldig dat je deze vraag stelt!
 • We hebben deze materialen gekozen met het uitgangspunt dat ze gemakkelijk kunnen worden gerecycled.
 • De materialen die worden gebruikt voor Suntribe Lichaam & Gezicht zijn plastic (voor de fles) en papier en inkt van de hoogste ecologische kwaliteit (voor het label). Plaats de fles eenvoudig in de recyclingcontainer voor kunststoffen. Verwijder indien mogelijk het papieren label met een mes en plaats het papier in de prullenbak voor papier.
 • Het metalen blikje voor Suntribe Sport , Gezicht vindt zijn weg naar de prullenbak voor metaal. Verwijder indien mogelijk het etiket (gemaakt van recyclebaar plastic) en plaats het in de aparte recyclingcontainer voor kunststoffen.
 • Natuurlijk kun je deze verpakking ook heel gemakkelijk hergebruiken, door het blikje te gebruiken als een luchtdichte container voor bijvoorbeeld zeep of haarzeep (natuurlijke shampoo), super handig tijdens het reizen, of om surfwax, sieraden, geld of andere kleine dingen te vervoeren die je anders gemakkelijk zou kunnen verliezen . Verwijder het resterende zonnescherm met een stuk keukenpapier voordat u het opnieuw gebruikt.
 • We werken eraan om in de toekomst nog milieuvriendelijkere verpakkingen te gebruiken, dus houd ons in de gaten! Als u toevallig een producent van milieuvriendelijke verpakkingen bent en graag met ons wilt samenwerken / een kennis wilt hebben, kunt u altijd een bericht sturen.
© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 919 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.