Interessante informatie over etherische olien

!!! Ruim 900 verschillende essentiële oliën !!!
 
5191.jpg

Opmerking aan onze klanten:

Aangezien de EU in toenemende mate het streven heeft om alle burgers in de EU onvolwassen en dom te willen houden, verschijnen er voortdurend nieuwe wetten in de EU m.b.t. de cosmetica richtlijnen, om de burgers (tegen zichzelf) te beschermen.

We verkopen bijna alle etherische oliën als cosmetische producten. Dit wordt in de EU-richtlijnen toegestaan, wanneer er aan bepaalde criteria wordt voldaan. Deze criteria worden door een gerenommeerd laboratorium gecontroleerd (EU-control point) en bevestigd.

Etherische oliën bestaan van zichzelf uit meer dan 100 individuele natuurlijke bestanddelen. Dit omvat ook de zogenaamde allergenen zoals linalool, geraniol, citral, enz. Deze zogenaamde allergenen, moeten we beschrijven, zodat de consument kan zien welke bestanddelen er in een product zitten. Deze allergenen zijn en ik wil het nog een keer extra benadrukken dat hierover altijd vragen zullen bestaan, dit is voor ons niet altijd vanzelfsprekend. We zien deze informatie als een grap, want een consument kan hier in feite niets mee doen. Helaas kunnen we hier niet om lachen, want dit vergt enorm veel tijd om dit allemaal te benoemen. Deze verklaring zal de komende tijd op de nieuwe etiketten van etherische oliën komen te staan.

Om u een kleine geur impressie van de etherische oliën te geven, want een laboratorium analyse met alleen bestanddelen kun je geen authentieke geur beschrijven, daarom heb ik nogmaals alle oliën één voor één "gesnoven". Meer dan tien oliën op één dag lukt helaas niet, omdat een neus dan niet meer goed zal reageren op de subtiele verschillen tussen individuele planten.

Een ander probleem met het "Snuiven" is het in woorden beschrijven hoe een geur werkelijk ruikt. Vaak ben ik tegen mijn fantasiegrens aangelopen bij het beschrijven van de kleine nuance verschillen, want ik wil ook niet iedere keer in herhaling vallen bij het beschrijven van de verschillende geuren uit één plantenfamilie.

Het derde punt was de invloed bepaalde oliën op mijn spirituele verbeelding. Sommige geuren veroorzaken een toename van de hersenactiviteit. Voor een aantal geuren was het mij bijna onmogelijk op iets goed op papier te zetten.

Als vierde punt bij de beschrijving van geuren komt mijn "eigen" subjectieve deskundigheid in het spel. Als een individualist, met 35 jaar ruik-ervaring wil ik een algemene indruk van de individuele geuren geven, welke noodzakelijkerwijs niet altijd eens is met uw beoordeling van een geur.

Maar ik denk dat mijn kleine geur-oriëntering geslaagd is en neem me het niet kwalijk als deze niet met die van u overeenkomt.

Dank u voor uw begrip.

Hans-Peter Lindenmann
(eigenaar Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur)

 

Hoe gebruik je Etherische olie?
Etherische olie kun je op verschillende manieren gebruiken. Hieronder volgen enkele suggesties.

 • Inwendig gebruik
  Regelmatig krijgen we de vraag of één etherische olie ook geschikt is voor inwendig gebruik. We mogen geen aanbevelingen voor oraal gebruik en medische claims geven of uiten. (Adviseer hiervoor uw aroma therapeut, arts of geneeskundige)
 • Verdampen in een ruimte
  Met een olie-verdamper, een bakje water waar je een paar druppels etherische olie in doet en wat vervolgens met een waxinelichtje wordt verwarmd, waarbij de geur vrijkomt en verspreidt in de ruimte.
  ♥ Door een bakje water met een paar druppels erin op de verwarming te zetten.
  ♥ Door een paar druppels te doen op een poreus materiaal te doen. Een goed voorbeeld hiervan zijn geurstenen. Doordat dit niet wordt verwarmd, komt de geur langzamer vrij. Voordeel is wel dat er geen vlammetje bij hoeft, en dat het water niet verdampt. Goed idee voor in de slaap- of babykamer! Ook kan dit makkelijk en veilig in een kledingkast of toilet gezet worden.
 • Voetenbad of stoombad
  Een paar druppels in een warm (voeten)bad of stoombad is reeds genoeg. Doe de druppels niet zomaar in het bad, want etherische olie lost niet op in water. Los de druppels eerst in iets anders op, zoals:
  ♥ Een handje zout
  ♥ Een beetje honing
  ♥ Een beetje volle melk, koffiemelk of slagroom
  ♥ Neutraal badschuim
  ♥ Een beetje klei
 • Huid- of massageolie
  Door een paar druppels in een vette plantenolie als amandelolie of Jojobaolie doen. Deze olie gebruik je vervolgens als huidolie, of massageolie.
 • Stofzuiger
  Door een paar druppels op een wc-papiertje te doen, en dat vervolgens op te zuigen met de stofzuiger. Tijdens stofzuigen komt nu een lekker-fris luchtje vrij.

Je ziet, er zijn voldoende mogelijkheden met etherische oliën.

 

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 975 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.