CO2 extractie

Co2 extractie - Groot

De laatste jaren is er een nieuwe productie methode voor etherische- en vette oliën, graag wil ik u wat meer vertellen over productie hiervan met behulp van CO² extractie. Het is een hoogdruk extractie met een natuurlijk koolzuurgas. Koolzuurgas is waarschijnlijk bij velen bekend die ooit bruisend water hebben gedronken. Ook wel in Duitsland bekend als "sprudel water". De olie wordt met behulp van dit zelfde koolzuurgas onder grote druk uit de benodigde planten, bloemen, wortels en zaden verkregen. Het normale, gasvormig CO² wordt hierdoor vloeibaar en onttrekt zeer zacht voor de planten en zonder warmte en zeer prachtige olie. Het doordringt bijna als een oplosmiddel, uit het plantaardige materiaal de etherische oliën welke in de plant verborgen zitten, en ook bij vette oliën b.v. uit de zaden, afhankelijk van wat u wilt bereiken. De totaal extracten bevatten bij de etherische oliën ook alle andere begeleidende stoffen. terwijl bij de selectieve extracten de etherische oliën op de voorgrond staat.

Bij de vette oliën krijgt men een aanzienlijke hogere opbrengst van de zaden, terwijl men bij een koude persing zeer weinig of geen vette olie kan verkrijgen. Vaak vraagt men ons naar de verschillen tussen een koude persing en CO²-extractie. Bij een CO² extractie zitten in het eindproduct meer bestanddelen dan bij een koude persing. Het verschil bij een selectieve CO² extractie voor de winning van een etherische olie ten opzichte van waterdamp destillatie geldt ongeveer hetzelfde, dat hierbij ook in de inhoud- en begeleidende stoffen in het eindproduct zitten, Die door hun hittegevoeligheid bij waterdamp destillatie verloren gaan. Zo is b.v. bij het kamille CO²-extract het voor warmte gevoelige Matricin nog in de oorspronkelijke toestand, waardoor het grotere ontstekingsremmende eigenschap heeft als bij waterdamp destillatie in het omgezette Matricin blauwe Azuleen (Chamazulen); of bij het calamus CO² extract blijven de warmtegevoelige sesquiterpeenlactonen, de Acorone, vooral Acoragermacron in originele staat.

De geur van een CO²-extractie is complexer, authentieker, ronder en voller en komt dichterbij de oorspronkelijke geur van elke plant, maar de geursterkte is vaak iets minder. De overeenkomende etherische olie uit waterdamp destillatie heeft meestal een sterkere topnoot, maar er zijn uitzonderingen zoals de Co2 gewonnen Jasmijnolie, die een uitstekende topnoot heeft getuigende zijn sterke dominantie, welke ik nog nooit bij een gewone Jasmijn olie hebt gezien of geroken (zie Jasmijn CO² in de etherische oliën).
Maar dit zijn uitzonderingen, vooral bij Jasmijn, omdat Jasmijn oliën geen destillatie olie is.

Een ander verschil is zijn de scherpe stoffen bij de CO²-extractie, bijvoorbeeld van, peper, chili, peper, gember, enz. Deze zitten vaak in een CO²-extractie, maar kunnen vaak door bepaalde technische procedures op verzoek van de klant afhankelijk van de toepassingen (levensmiddelen) worden weggelaten. Zo zijn de bij ons in aanmerking komende extracten zonder de scherpmakende bestanddelen (chili, paprika, peper).

CO²-extracten zijn dus gelijkwaardig oliën (extracten) t.o.v. de distillatie- of vette oliën, met enkele kleine verschillen. Misschien is er een aanzienlijk verschil nog niet benadrukt. Zo kunnen wij u een aantal CO²-extracten aanbieden, die als etherische olie niet mogelijk zouden zijn en als Alsolue oliën te duur zouden zijn. Al 30 jaar vervloek ik synthetische parfum oliën, omdat ze uit het laboratorium zijn ontstaan en goedkope plunderaars zijn. Door de CO² extractie is het ons mogelijk u een 100% natuurlijk Seringen-olie aan te bieden en ten tweede bevat het de natuurlijke oorspronkelijke geur Seringen. Dit zijn de kleine, maar subtiele verschillen. In onze Geuren galerij kunt u een aantal zeer nobele en verfijnde geuren ontdekken die gemaakt zijn met CO²-extractie.


© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 920 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.