Bio Certificering

Bio Certificering.jpegDe jaarlijkse BIO certificering wordt uitgevoerd door de Duitse marktleider en door de Duitse overheid erkende inspectie autoriteit  AbCert (DE-Öko-006).

Deze certificering betekent dat het complete productieproces voldoet aan alle eisen van de Europese ECO regels. Ze kunnen hier worden ingezien.

Veel van onze producten dragen het BIO keurmerk. Dat is het EU keurmerk voor kwaliteit en inspectie van producten die afkomstig zijn van biologische landbouw. Om aan de criteria te voldoen moet de producent uitgebreide documentatie aanleveren en worden monsters en residuen regelmatig geïnspecteerd. Toezicht op de voorwaarden wordt uitgevoerd door de verantwoordelijke ecologische controle autoriteit. Ook producten die buiten de EU geproduceerd worden moeten worden gecontroleerd door gekwalificeerde controle instanties. Geïmporteerde BIO producten mogen alleen verkocht worden als BIO producten als ze geproduceerd en gecontroleerd worden volgens de richtlijnen die gelden binnen de EU.  Het Duitse ministerie van Voedsel, Landbouw en Consumenten Bescherming heeft in zijn informatie over BIO controles staan:  

Alleen met het BIO keurmerk is de inhoud biologisch!

Wat betekent ecologische teelt?

De hoofdgedachte van de ecologische landbouw is het economisch handelen in harmonie met de natuur.
Het agrarische bedrijf wordt vooral gezien als organisme, een samenspel van mensen, dieren, planten en bodem.

De ecologische landbouwmethodes willen - meer dan andere aanplanting methodes -

een zo gesloten mogelijke kringloop van voedingstoffen binnen het bedrijf bereiken (het eigen bedrijf moet de basis voor voeder en voedingsstof zijn)
de vruchtbaarheid van de bodem bewaren en vermeerderen en
bovendien bijzonder voor het dierenwelzijn zorgen.
Ecologische landbouw is vooral op duurzaamheid aangelegd. Hij behoudt en beschermt in het bijzonder de natuurlijke bronnen en heeft veelvoudige positieve uitwerkingen op met milieu.

© Copyright 2009-2021 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 942 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.