Certificering

Bio Certificering.jpegIeder bedrijf dat aan consumenten via het web, biologische voedingsmiddelen, diervoeding, planten en/of bloembollen verkoopt, is verplicht zich bij Skal Biocontrole registreren. Een webshop mag alleen aantoonbaar gecertificeerde biologische producten – dus met het biologische EU-keurmerk – verhandelen. Dit betekent dat zowel de tussenhandelaar als de producent moeten zijn gecertificeerd.

Stichting Skal Biocontrole is een zelfstandig bestuursorgaan dat toezicht houdt op de biologische productie in Nederland. Skal is daartoe aangewezen door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Eind 2011 stonden ca. 3400 bedrijven onder toezicht van Skal: ruim 1600 landbouwbedrijven en 1800 levensmiddelenfabrikanten, importeurs, handels- en opslagbedrijven.

Skal werd in 1985 opgericht onder de naam S.E.C. (Stichting Ekomerk Controle) en opereert sinds 1992 onder de naam Skal. Het kantoor is gevestigd te Zwolle.

Het toezicht van Skal bestaat uit inspecties ter plekke van bedrijf en administratie, monsternames ter analyse, beoordeling leidend tot certificering dan wel het opleggen van sancties in geval van overtreding.


Onze leveranciers:

Maienfelser
BIO-Zertifikat (ABCERT)

Maienfelser
DEMETER-Zertifikat
Maienfelser
HACCP-Zertifikat
Maienfelser
IHTK-Zertifikat (Englisch)
abcert-zertifikat.jpg 0001.jpg

 

Lichtyam® - Andreashof Lichtyam® - Andreashof Terra Elements Seyfrieds Naturwaren

 

 

demeter-keurmerk.jpg- 500 x 500Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten.

Wanneer krijgt een product een Demeter-keurmerk?
Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren.

Wie geeft toestemming voor het voeren van het Demeter-keurmerk?
Stichting Demeter is houder van het Demeter-keurmerk.De Demeter Voorwaarden Commissie stelt normen op voor deze landen op basis van de wereldwijd geldende Demeter Standards van Demeter Internationaal. De onafhankelijke Demeter Licentie Commissie kent de Demeter-certificaten toe op basis van controles.

Hoe weet je zeker dat een product van Demeter-kwaliteit is?
Het Demeter-keurmerk op de verpakking of groentekist is de garantie dat het product daadwerkelijk afkomstig is uit de biodynamische landbouw. De controle wordt uitgevoerd door nationaal erkende controle-organisaties die op de bedrijven, naast de biologische kwaliteitseisen tevens de biodynamische kwaliteitseisen controleren.

Waaraan voldoen producten met het Demeter-keurmerk?
Meer informatie over de Demeter-normen en -richtlijnen voor de landbouw en verwerking lees je bij Demeter-kwaliteit.

 

© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 999 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.