Allergien

Allergien.jpeg

Sta me toe, om op dit belangrijke onderwerp wat te vertellen. In verschillende dikke boeken, onderzoeksrapporten is al veel over het over het thema "allergie" geschreven, en daar zal nog vaak over geschreven worden. We zullen constant nieuwe feiten hierover ontdekken, zodat dit probleem waarschijnlijk tot in het oneindige zal blijven bestaan.

Bovendien zal het thema van de "allergie" altijd met een grote subjectiviteit moeten worden bekeken. Dat wil zeggen, degene die het thema behandeld, zal onvermijdelijk, min of meer zijn eigen mening uiten. Dit zal bij mijn menig ook zo zijn, natuurlijk zal ik het proberen zo relatief of objectief dat is onpartijdig en neutraal te omschrijven. Cruciaal voor deze stelling van mij was, een paginagroot artikel in de Frankfurter Allgemeine Zeitung van 28 juni 2009 met het artikel "Geen roos zonder doornen". Ik doe nu geen melding van de naam van de redacteur, ik ben goedwillend ervan uitgegaan dat ze onder enorme tijdsdruk heeft gestaan of misschien een stage heeft gelopen met de mogelijkheid om zelfs een artikel hierover te mogen schrijven. Goede journalistiek kenmerkt zich, naar mijn mening dat men intensief onderzoek verricht, en dat men over een neutrale en objectieve houding beschikt.

Tot verplichte lectuur van ieder respecterende schrijver zou men de "Die Suppe lügt“ van Hans-Ullrich Grimm moeten kennen. Zelden heb ik een boek gelezen dat zo eenzijdig opgesteld was als van deze schrijver. Mijn haren gaan iedere keer weer rechtop staan alleen al bij de gedachte van dit verhaal. Waar ging het over? "Geen roos zonder doornen" concludeerde dat het uitsluitend aan de natuurlijke producten zou liggen. Als het aantal allergische klachten alleen maar toeneemt moet men juist kiezen voor synthetische oliën, omdat deze in een laboratorium worden ontwikkeld en men exact weet welke bestanddelen hierin zitten en bovendien zijn ze eerst getest voordat het in de handel terecht komt. En over cosmetica werden dezelfde argumenten gebruikt dat wat men in een laboratorium ontwikkeld men voor 100% zeker weet welke ingrediënten er worden gebruikt en dat men hierdoor geen onverwachte allergische reacties kunnen krijgen.

Zoals de uitdrukking "Geen roos zonder doornen" betekent, zou je bij b.v. het gebruik van rozen producten of rozen oliën extra waakzaam moeten zijn, omdat de wetenschap nog van het overgrote gedeelte van de bestanddelen waaruit deze bestaan niet kent en hierdoor zouden we een niet te onderschatten risicogevaar lopen. Nou, ik zal hier niet verder ingaan op dit chemie vriendelijke sprookje en ik denk ook niet dat de redacteur net terug was van een door de farmaceutische industrie gesponsorde vakantie, laat staan dat ze verzoek hadden gekregen om chemisch vriendelijk verhaal te publiceren, maar dit onderwerp was nogal slordig en zeer onvolledig samengesteld. Toch wil ik u in het kort waarschuwen dat synthetische geurstoffen juist allergische of nog erger celdodend en tumor versterkend kunnen werken. Zoals o.a. polycyclische muskus-verbindingen, die als goedkope geurstof in allerlei cosmetica, zepen, wasmiddelen enz. zitten. Deze verbindingen zullen ook geen allergische reactie tijdens het eerste contact veroorzaken, maar hopen zich op in het vetweefsel van mensen, en komen via de moedermelk bij de baby terecht en hierdoor wordt de baby al vroegtijdig met deze stof belast. Bovendien worden deze en andere synthetische geuren niet afgebroken. En komen via de zuiveringsinstallaties uiteindelijk weer terecht in de rivieren en zelfs in het grondwater.

Natuurlijk kan ik het niet ontkennen dat natuurlijke ingrediënten ook allergische reacties kunnen veroorzaken. Dat hoeft niet alleen de olie van de bekende eikenmos of korstmos boom te zijn, maar tegenwoordig kan iedereen van elk natuurlijk product ooit een allergie reactie krijgen. Maar dit is niet de schuld van de natuur en de producten daarvan, en het zou onzinnig zijn om hier te zeggen dat je meer synthetische laboratorium producten zou moeten gebruiken. Je zou beter de vraag moeten stellen, hoe komt het eigenlijk dat de mens tegenwoordig zowel in voedsel en in cosmetica zo gevoelig is geworden dat hij dit niet meer kan verdragen. Allereerst begin ik met ons voedsel dat vol zit met synthetische additieven, conserveermiddelen, kleurstoffen. Vervolgens ook cosmetica, zepen, wasmiddelen, reinigingsmiddelen tot kleding en schoeisel aan toe met chemische componenten, kleurstoffen etc. En dan is het goed te begrijpen dat ons lichaam hier eens op zal overreageren.

Het overlevingsprincipe van Een Groene Wereld is voor het grootste deel de nadruk op natuurlijke cosmetica te leggen. In de loop van de jaren zijn er veel mensen bij ons terecht zijn gekomen, die geërgerd waren door allerlei bijwerkingen van hun huidverzorgende producten. Welke de wonderbaarlijke zachte verzorgende natuurlijke grondstoffen hebben leren ontdekken, ondanks de sporadisch allergische reacties op citrusvruchten en pinda's. We zijn blij te kunnen zeggen dat er tegenwoordig bij de levensmiddelen en huidverzorging steeds meer aandacht wordt besteed aan natuurlijke grondstoffen. En dat steeds meer mensen beseffen: Leef en eet volgens jouw identiteit

 

Kruidnagel-Theeboom, haarzeep handvervaardigd, 80 gr.

Kruidnagel-Theeboom, haarzeep handvervaardigd, 80 gr.

€ 7,99
© Copyright 2009-2022 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 975 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.