Agarwood (Agarhout, Adelaarshout), ook bekend als oud, oodh of agar

Agarwood - GrootBeste klanten,

Wij zijn buitengewoon blij, u bijzonder "DELICAAT" product te kunnen presenteren:

De fantastische geur van Agarhout (agarwood, oud) gaat in de diepten van de mystiek. Legendarische gedurende duizenden jaren, kostbaar, edel - tegenwoordig nauwelijks in goede kwaliteit verkrijgbaar - kunnen we deze beroemde geur op verschillende manieren aanbieden. Vroeger slechts aan de Maharadja`s, Sjeiks, prinsen en koningen voorbehouden. Nodigen wij u uit, naar een mystieke geur-reis, een reis naar het innerlijke zelf, een reis naar het verleden en de toekomst.

Vroeger, en de nadruk ligt echt op ver in het verleden, bevatten de kostbare Japanse wierook-geuren Agarwood in poedervorm. De kostbare en dure wierook-staafjes werden gereserveerd voor speciale feesten, ceremonies en dergelijke. Ook bij diepe verzonken meditaties, religieuze ceremonies en traditionele toepassingen ze waren legendarisch.

Vandaag de dag is slechts een slechte imitatie hiervan beschikbaar en de wierookstaafjes , en zelfs de traditionele wierookmengsels in Arabische landen verdienen eigenlijk niet de naam van dit edele hout, omdat men met goedkope synthetische troep de geur verknald en deze rommel veroorzaakt meer dan alleen hoofdpijn.

Zelfs in de meest afgelegen dorpen in Oman, vermengen ze hun eeuwenoude mengsels met een verschrikkelijke synthetische parfum-pasta. (... En verwonderen zich zelf waarom er alleen maar boze geesten komen.)

Des te meer verheugen wij ons, om U uit de Adelaarshout familie de volgende producten aan te kunnen bieden.

Hans-Peter Lindemann (Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur)
John van Os
(Een Groene Wereld)


Adelaarshout - Hydrolaat

Alleen van echte Adelaarshout spaanders dagenlang gedestilleerd. Ondertussen volwassen. Gegarandeerd authentiek. Zeer zelden product. Onvervalst, puur, uniek.

Art.nr. 1314 In violet glas spuitfles. 100 ml € 30,95


adelaarshoutAdelaarshout  Attar - Hydrolaat

Traditioneel uit de Attar herstelling. Gedistilleerd met sandelhout. Hier is de basis geur echt, warm, zacht sandelhout, agarwood is uitstekend in combinatie met de geur van een perfecte mix van kostbare houtsoorten. Fijne, edele rond.

Art.nr. 1315 In violet glas spuitfles. 100 ml € 24,95


Agarwood, Witte (Oud wit)
Goede Agarwood is een van de duurste geurende essences. Meestal gaat het naar de Arabische koninklijke huizen of het is vermengd. Dan komt nog het feit erbij dat de documenten, zoals citaten, exportcertificaten en andere documenten enorm duur zijn. Het is dus bijna onmogelijk om een goede oud-olie te krijgen.

Maar we hebben een goedkoper alternatief gevonden. Niet van de bekende dure Agallocha-familie, maar van de minder bekende en veel goedkopere Aetoxylon plant famille.

Pure, zuivere olie door waterdampdestillatie van het hout. Niet vermengd met wat dan ook. Groeit wild en in plantages. De barnsteenolie heeft een unieke geur die je aan Oud doet denken, maar verschilt iets van deze olie. Het ruikt warm, balsamico met een aromatische toon van mos, korstmos, hout en een sensuele, enigszins dierlijke ondertoon. Met een vleugje leer in de basistonen en lichte noten in de toptonen. Past goed bij de combinatie van bloemige geuren zoals jasmijn en Magnolia champaca.

Art.nr. 2015 1 ml € 16,50


oud

Oud - Eau de Parfum

Beproefd en nog steeds populair. Onze adellijke mannen-parfum. Gedurende vele jaren in het programma. Met echte Adelaarshout, maar niet alleen - maar ook met andere fijne essenties. Puur natuurlijk. Niets synthetisch. Blijft een half mensenleven ...

Art.nr. 7758 100 ml vierkante glazen-fles, € 109,95De rook  van de aarde ...
Wierook met Agarwood

Volgens mij is er geen duurder hout zoals agarwood. Maar ook geen nobeler.

De agarwood-houten worden in bepaalde kwaliteitsniveaus ingedeeld. De "flakes" verkrijgen ontstaan bij het uitwerken van de bijzondere geoliede voorwerpen. Het aanbod hiervan is redelijkerwijze goed. In het volgende niveau "float" het is meer essentiële olie in het hout, ze drijven nog net op het water. De "Sink" kwaliteiten bevatten zo veel essentiële olie dat ze in het water naar de bodem zinken. Van een aantal essentiële olie is in het soortelijk gewicht zo zwaar dat het naar de bodem zakt en niet, zoals gebruikelijk, op het water drijft. Deze indeling is geen garantie en kan alleen als leidraad worden genomen. Er bestaat geen aanspraak op bovenstaande classificatie.

Agarwood - Flakes
Art.nr. 6759 Agarwood "flakes". 5 gr. glas, vele spaanders € 21,95

Agarwood - Float
Art.nr. 6766 Agarwood "Float". 4 gr. glas, 7 - 10 stuks € 22,95

Agarwood - Sink
Art.nr. 6768 Agarwood "Sink". 3 gr. glas 3 - 8 stukken € 23,95
Hier is het soms nodig om de stukjes aan te steken. Waardoor ze gemakkelijk roken zoals een wierook staafje.
Besteed aandacht aan brandwerende ondergrond.

© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 818 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.