banner2018.jpg

webwinkelkeur.jpg

Telefonisch & WhatsApp contact

+31(0)77 - 711 0398
Normaal op werkdagen van 10:00-16:00
Informatie
: Verzendkosten 
Opvulmateriaal verzenddozen Bio Flopak schuimpjes (zetmeel) en papieren verzendtape. 


HYDROPHIL water-neutraal, Vegan & Fair

logo-eng.png

 

Interview met Sarah von Hydrophil

Ervaar waarom de bemanning zo waterig is (en waarom het allemaal beter zou kunnen), bamboe is echt een coole plant en Hydrophil is gewoon verdomd lief!

Vertel ons in twee zinnen wie jullie zijn en wat jullie doen?

 • Wij van HYDROPHIL willen een bijdrage leveren aan een verantwoord gebruik van water.
 • We verkopen waterneutrale, veganistische en eerlijke producten uit het W.A.S.H. Segment (Water, Hygiëne & Hygiëne). Daarnaast bieden we u bijvoorbeeld op onze blog, in onze podcast, op de sociale mediakanalen, evenals in onze nieuwsbrief, spannend nieuws rond het merk en ons favoriete onderwerp: water.

Wat maakt jullie merk en jjullie prodcten zo uniek?

 • We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten voor onze producten, zoals Bamboe dat groeit zonder kunstmatige irrigatie, waardoor de productie zeer zuinig met water is. Door af te zien van minerale oliën of andere chemische additieven, wordt het drink- en grondwater wordt niet door residuen belast.
  Bovendien zijn alle producten fair en Vegan vervaardigd.

Op welk moment en wat was jullie passie om met dit merk te starten?

 • Onze oprichters Christoph Laudon, Wanja Weskott en Sebastian Bensmann, die betrokken waren bij de NGO Viva con Agua van St. Pauli e.V. vóór de oprichting van HYDROPHIL, vroegen zich tijdens een gezamenlijke fietstocht in 2013 af of het mogelijk zou zijn om zonder extra water te gebruiken en water te vervuilen producten te produceren. In die tijd schreef Sebastian al een blog over duurzaam gebruik van water, conflicten over hulpbronnen, leidingwater en aanverwante zaken. Omdat hij al geruime tijd met dit onderwerp bezig was, ontstond het idee op om een shirt te maken dat zowel waterneutraal is als voldoet aan alle normen van eerlijke handel. Zo ontstond in september 2013, het eerste waterneutraal HYDROFIELE shirt van biologische kwaliteit, dat 100% fair werd verhandeld en alle relevante keurmerken (Fair Wear Foundation, GOTS, OE Blended, OE 100, Öko-Tex, REACH compliant) bezit.
 • Er was ontzettend veel positieve feedback, dat we heel snel door onze shirts heen waren en deze weer moesten laten produceren. Veel lezers begonnen naar meer producten te vragen en zo kwamen de eerste duurzame bamboetandenborstels in het assortiment. Later werden onze waterneutrale zepen, een upcycling-toilettas, wattenstaafjes en nog veel meer producten toegevoegd. Ondertussen zijn wij gespecialiseerd in duurzame badkamerproducten.

Wat zit er in jullie producten?

 • Voor onze producten gebruiken we biologisch afbreekbare hernieuwbare grondstoffen en innovatieve materialen. De stelen van onze populaire duurzame tandenborstels zijn gemaakt van bamboe, vanwege zijn antibacteriële eigenschappen is het perfect geschikt als materiaal voor producten voor duurzame hygiëne.
 • We gebruiken Moso-bamboe, dat in de buurt van Lushui in ons teeltgebied de ideale groeicondities heeft en wel 20 meter hoog kan worden. Na de tweejarige groeifase produceren we ongeveer 1000 tandenborstels uit een bamboe. De stelen van de tandenborstels worden met oplosmiddelvrije lakken van Auro geverfd. De meervoudige gecertificeerde natuurlijke kleuren, met consequent ecologische selectie van grondstoffen, bevatten geen minerale oliën of synthetische stoffen.
 • De HYDROPHIL-tandenborstelbekers zijn gemaakt van Arboblend, een vloeibaar hout van natuurlijke grondstoffen. Deze zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen, b.v. Lingin en is BPA-vrij.
 • Onze zepen in de geuren citroengras en lavendel met sheaboter, evenals onze kruiden mondolie en mondwater bevatten alleen hoogwaardige oliën en biologisch afbreekbare substanties, zoals b.v. Salie, sesam, kardemom en tea tree olie.
 • Ook bij onze andere producten, hechten veel waarde aan natuurlijke en milieuvriendelijke ingrediënten.

Door wie laten jullie de producten maken?

 • Dat hangt helemaal van het product af. We werken samen met veel kleinere producenten.
 • De zeepjes, tandenborstel-bekers en tandenborstel-houders worden in de omgeving van Hamburg geproduceerd.
 • Zo worden bijv. onze zeepjes ten noorden van Hamburg, handgemaakt en liefdevol individueel verpakt.
 • De producten van bamboe worden verwerkt in het teeltgebied in Lishui om de transportroutes zo kort mogelijk te houden. Voor onze lokale werknemers eisen we goede arbeidsomstandigheden en beloning. Dit is met name belangrijk in een land waar de naleving van arbeidsrechten niet vanzelfsprekend is en er zelden eerlijke voorwaarden heersen.
 • We bezoeken onze productiefaciliteiten minstens één keer per jaar persoonlijk.

Wat is er voor jouw belangrijk bij de productie?

 • Het belangrijkste voor ons is een waterbesparende productie en het minimaliseren van plastic afval. Dit proberen we bij de productie en de ingrediënten van de producten te bewerkstellingen.
 • Alle VPE's (verpakkingseenheden) die we gebruiken zijn plasticvrij. Ook voor het verzenden vullen we onze dozen op met versnipperde karton of Flo pak Bio dat gemaakt is van mais en is hierdoor binnen 14 dagen 100% composteerbaar.
 • Het blikje van onze lippenbalsem kan aan ons worden teruggestuurd voor recycling.
 • Bovendien bevatten onze producten geen dierlijke producten en zijn ze niet getest op dieren, omdat we geen onnodig leed willen veroorzaken.
 • Al onze producten worden eerlijk geproduceerd en eerlijk werk moet ook eerlijk worden beloond. Bij onze bezoeken aan de productiefaciliteiten houden we de productieprocessen altijd goed in de gaten.

Wat willen jullie veranderen met jullie merk?

 • We willen mensen bewust maken om zorgvuldiger met water als hulpbron om te gaan. Het gaat vooral om virtueel water, het water dat nodig is om een product te maken. We willen het waterverbruik minimaliseren door een waterneutrale productie.

Hebben jullie nog verdere toekomst plannen?

 • We zijn altijd op zoek naar nieuwe producten die voldoen aan onze hoge normen voor een zorgvuldige omgang met water en het milieu.

 

×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.