banner2018.jpg

+31 (0)77-7110398
Telefonisch & WhatsApp contact
op werkdagen van 10:00-16:00

package-1512783-1280.pngGratis verzending v.a. 75,-
(België v.a 85,-)
Meer informatie klik hierDennen - Bergpijnboom BIO - 10 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
2770

Pinus sarentensis
- Sarntaler Alpen, Tirol

- Naalden

- waterdampdestillatie
Als een hoefijzer rond de Sarntaler Alpen als de gelijknamige Sarntal. Meer dan 50 bergtoppen met hoogtes tussen 2000-3000 meter in dit uitgestrekte Tiroolse berggebied, met schilderachtige weilanden en romantische bergdalen. Hier ligt ook het Sarntal - met op de hellingen en de Alpen hoogvlaktes dik bebost met voornamelijk de speciale bergpijnboom.
Het groeit tot boven de boomgrens en is bij de Sarner weideboeren "niet" per se populair. Met een constante 2000 hectare bergwoud is ze door hun snelle groei niet bedreigd - maar op haar beurt dreigd ze de weilanden te overwoekeren.
De Sarn bergpijnboom verschilt zich niet alleen in de botanische naam Pinus Sarentensis van andere dennen, maar door de zure bodem - in tegenstelling tot andere dennen op kalkrijke gronden. Hete zomers en sneeuwrijke winters geven deze dennen dankzij de speciale samenstelling een onderscheidende aroma van de etherische olie.
Met de hand gekapt, versnipperd en daar hoog boven op traditionele manier gedestilleerd, ontstaat uit deze dennen en andere bergbomen een ongebruikelijke, unieke essentiële oliën.
Uit wildgroei, biologisch. gecertificeerd
En ter informatie: Je hebt 300 kg naalden en kleine takjes nodig voor 1 kg essentiële olie.
Bergpijnboom Bio, 10 ml

Model:
Dennen - Bergpijnboom BIO - 10 ml 12.25

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.