Macadamia notenolie BIO

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06690

Macadamia ternifolia

  • Koude persing
  • Hawaii, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika

De macadamia boom komt voorheen uit Australië, maar wordt nu ook in Hawaii, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika geteelt. De vruchten die in de noten zitten, hebben een extreem harde schaal, die voor de persing moeten worden gekraakt. Macadamia noten rekent men tot de "Koningin van Noten", wat natuurlijk ook voor de hieruit gewonnen olie geldt. Het is vanwege zijn oliezuur samenstelling bijzonder door zijn enorm hoge percentage aan palmitoleïnezuur, een onverzadigd vetzuur dat anders alleen in in dierlijke vetten in deze hoge hoeveelheden (nerts oil) voorkomt.

Cosmetisch gebruik: Het hoge palmitoleïnezuur gehalte maakt deze olie bijzonder huidvriendelijk, aangezien het veel overeenkomsten heeft met het menselijk huidvet (talg), met een zeer goed intrek vermogen en een betere spreiding. Het dringt gemakkelijk in de bovenste lagen van de huid, regenereert, celvernieuwend en huid versterkend. Uitstekend geschikt voor gevoelige, droge en schilferige huid. Zeer geschikt voor haar behandelingen: voor droog haar met gespleten punten bevelen we u een haarolie-kuur met macadamia notenolie (brandnetel zaadolie, kliswortel olie). De olie heeft een dominante noten geur.

Culinair: Lichte, goed te verdragen notenolie met een aangename milde nootachtige smaak. Kort verwarmbaar (niet te hoog), voor het bakken en stomen. Een opwaardering van salades en desserts.

Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 58 %, Palmitoleïnezuur ca. 20 %, Palmitinezuur ca. 8 %, Linolzuur ca. 2 %, Stearinezuur ca. 3 %, Arachidinezuur ca. 2 %

Macadamia notenolie BIO, in 60 ml of 250 ml glazen fles


60 ml, Macadamia notenolie BIO
7.75

250 ml, Macadamia notenolie BIO
14.49Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Ook besteld

Brandnetel Betaïne Shampoo - 200 ml

Brandnetel Betaïne Shampoo - 200 ml

€ 9,95
Oogmake-up remover, 150 ml

Oogmake-up remover, 150 ml

€ 14,95
Theezeef no. 1 (7 cm)

Theezeef no. 1 (7 cm)

€ 2,25
Muru Muru-boter - 100 ml

Muru Muru-boter - 100 ml

€ 15,95
Tonkabonen - 6 stuks

Tonkabonen - 6 stuks

€ 8,25
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 642 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.