banner2018.jpg

+31 (0)77-7110398
Telefonisch & WhatsApp contact
op werkdagen van 10:00-16:00

package-1512783-1280.pngGratis verzending v.a. € 75,-
(België v.a  € 85,-)
Meer informatie klik hierTuinkers zaadolie BIO - 250 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
'05075-250

Lepidium sativum
- Tuinkers
- Eigen persing
- Maienfels
Zelfs de farao's van het oude Egypte wisten de tuinkers te waarderen, zoals uit het graf vondsten van zaden blijkt. Het licht kruidige, aromatische smaak van waterkers is vandaag de dag nog steeds populair - vaak in een gemengde salade of als toevoeging in voedsel. Wij hebben voor U een olie uit de zaden: authentiek enigszins scherp naar tuinkers smakend. De olie heeft nog een aantal voordelen, die nauwelijks tot niets in de bladeren ontbreekt. En dat zijn de onverzadigde vetzuren, waarvan het alfa-linoleenzuur met een groot percentage aanwezig is.
Cosmetisch gebruik: Door deze oliezuur kan de tuinkerszaad-olie zuiver of als begeleidende-olie uitstekend als huidfunctie-olie worden gebruikt. Het is een lichte olie die niet zo snel intrekt, maar het geeft een fluweelzacht huidgevoel. De aromatische tuinkers geur verdwijnt na een korte tijd en je kunt hem relatief goed neutraliseren door toevoeging van je favoriete etherische olie. Bij voorkeur bij een gecombineerde huid, vette huid, puistjes en mee-eters, is deze olie ideaal.
Culinair: Het spreekt voor zich dat deze olie ideaal is om salades te kruiden. Omdat het erucazuur waarde onder de richtlijn van 5% ligt, is er ook geen bezwaar aan de kant van de overheid om dit culinair te gebruiken. Door zijn hoge waarde aan onverzadigde vetzuren, is het zelfs een zeer hoogwaardige spijsolie - zijn enigszins scherpe kruidige smaak kan goed worden gebruikt, vooral in salades, maar ook in andere gerechtenNiet verwarmen, maar op het laatste moment toevoegen.


Hoofdbestanddelen: Alpha-Linoleenzuur 33,3 %, Oliezuur 24,1 %, EEicosenoiczuur 12,9 %, Linolzuur 9,2 %, Palmitinezuur 7,6 %, Erucazuur 4,7 %, Arachidezuur 2,7 %, Stearinezuur 2,3 %
Tuinkers zaadolie, 250 ml donkere glazenfles


Model:
Tuinkers zaadolie BIO - 250 ml 25.49

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.