Tuinkers zaadolie BIO - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05075-020

Lepidium sativum
Tuinkers  • Eigen persing

  • Maienfels


Zelfs de farao's van het oude Egypte wisten de tuinkers te waarderen, zoals uit het graf vondsten van zaden blijkt. Het licht kruidige, aromatische smaak van waterkers is vandaag de dag nog steeds populair - vaak in een gemengde salade of als toevoeging in voedsel. Wij hebben voor U een olie uit de zaden: authentiek enigszins scherp naar tuinkers smakend. De olie heeft nog een aantal voordelen, die nauwelijks tot niets in de bladeren ontbreekt. En dat zijn de onverzadigde vetzuren, waarvan het alfa-linoleenzuur met een groot percentage aanwezig is.
Cosmetisch gebruik: Door deze oliezuur kan de tuinkerszaad-olie zuiver of als begeleidende-olie uitstekend als huidfunctie-olie worden gebruikt. Het is een lichte olie die niet zo snel intrekt, maar het geeft een fluweelzacht huidgevoel. De aromatische tuinkers geur verdwijnt na een korte tijd en je kunt hem relatief goed neutraliseren door toevoeging van je favoriete etherische olie. Bij voorkeur bij een gecombineerde huid, vette huid, puistjes en mee-eters, is deze olie ideaal.
Culinair: Het spreekt voor zich dat deze olie ideaal is om salades te kruiden. Omdat het erucazuur waarde onder de richtlijn van 5% ligt, is er ook geen bezwaar aan de kant van de overheid om dit culinair te gebruiken. Door zijn hoge waarde aan onverzadigde vetzuren, is het zelfs een zeer hoogwaardige spijsolie - zijn enigszins scherpe kruidige smaak kan goed worden gebruikt, vooral in salades, maar ook in andere gerechtenNiet verwarmen, maar op het laatste moment toevoegen.


Hoofdbestanddelen: Alpha-Linoleenzuur 33,3 %, Oliezuur 24,1 %, EEicosenoiczuur 12,9 %, Linolzuur 9,2 %, Palmitinezuur 7,6 %, Erucazuur 4,7 %, Arachidezuur 2,7 %, Stearinezuur 2,3 %
Tuinkers zaadolie, 20 ml donkere glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Aardbei zaad-olie - 20 ml

Aardbei zaad-olie - 20 ml

€ 23,75
Appel zaad olie - 60 ml

Appel zaad olie - 60 ml

€ 19,25
Duindoorn vruchtvlees olie BIO - 20 ml

Duindoorn vruchtvlees olie BIO - 20 ml

€ 18,25
Frambozen zaad olie BIO - 20 ml

Frambozen zaad olie BIO - 20 ml

€ 11,99
Vlierbessen zaadolie BIO - 20 ml

Vlierbessen zaadolie BIO - 20 ml

€ 18,75
Komkommerzaadolie BIO - 20 ml

Komkommerzaadolie BIO - 20 ml

€ 8,25
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 468 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.