Wilde Peen Olie BIO CO2 - 50 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06648

Daucus carota

  • Duitsland

Van de wilde peen (wortels) in CO2-extractie met jojobaolie (BIO) als begeleidende-olie. Donkerrode olie met een licht zoete wortel geur.

Algemene caroteen informatie: Carotenen, waaronder de bekende beta-caroteen, behoren tot de secundaire plantaardige materialen. Beta-caroteen is het voorloper van retinol (vitamine A) en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd. In planten hebben carotenoïden een functie bij de fotosynthese en het beschermen tegen schadelijke UV-stralen. In de wortels gevormd een bescherming tegen infecties. Beta-caroteen heeft in het menselijke organisme een algemeen cytobeschermende antioxidantwerking. Bovendien, net zoals in planten, is de bescherming van de menselijke huid door bèta-caroteen wetenschappelijk bewezen.

Cosmetisch gebruik: Een waardevolle toevoeging aan zonneschermingsproducten. Het beschermt en voedt de huid, waardoor het langzaam bruin wordt. Caroteen olie kan enkel als begeleidende olie in cosmetica worden toegepast door zijn intense roodornaje kleurstof. Bij witte/lichte was kan er een oranje achtige kleur achterblijven, die moeilijk is te verwijderen. Beta-caroteen wordt er van verdacht een verhoogd risico van kanker bij rokers te veroorzaken. Omdat bij studies een geïsoleerde, in het laboratorium vervaardigde bèta-caroteen werd gebruikt die niet in de natuur voorkomt, zijn deze resultaten eigenlijk alleen voor de kunstmatige vitaminesupplementen van toepassing.

Culinair: Lange-termijn studies en ervaringen met mijn kinderen van caroteenhoudende oliën, en bijvoorbeeld ook duindoorn vruchtvlees olie, heeft me laten zien bij innerlijke inname van een duidelijk zichtbare bescherming tegen de zonlicht. Mijn drie kinderen, die allen een grote consumptie van wortelsap in hun baby periode hadden en werden dienovereenkomstig van binnen naar buiten gekenmerkt met een donkere, oranje huid, hadden in hun eerste levensjaren een 100% bescherming tegen de zon. Zelfs in extreme hitte dagen met veel zon, er was, - zonder extra bescherming, geen problemen met de huid zoals zonnebrand of rode huid. Hun huid werd bruiner, was elastisch, stevig en in optimale conditie. Pas wanneer hun voeding niet meer zoveel carotenen bevatten, ontstonden er voor het eerst problemen (zie ook duindoorn vruchtvlees olie).
Hans-Peter Lindenmann (Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur.

Hoofdbestanddelen: Totaal caroteen gehalte, berekend als beta-caroteen: ongeveer 0,15 tot 0,21%, overeenkomend met ongeveer 2500-3500 IU Provitamine A, alfa, bèta, gamma, delta, epsilon-caroteen in natuurlijke isomeer-verdeling, lycopeen, Lipophilic flavonen, jojobaolie  

Wilde Peen Olie Bio CO2, 50 ml glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Gerelateerde Artikelen

Wilde Peen-olie speciaal (Caroteen) - 50 ml

Wilde Peen-olie speciaal (Caroteen) - 50 ml

€ 11,99

Ook besteld

Zon- en schaduw lichaam`s olie - 100 ml

Zon- en schaduw lichaam`s olie - 100 ml

€ 21,49
Neemboomolie BIO, vet koudgeperst - 100 ml

Neemboomolie BIO, vet koudgeperst - 100 ml

€ 13,24
Zon- en Schaduw Lotion

Zon- en Schaduw Lotion

€ 19,99
Oil pulling Ayurveda - 100 ml

Oil pulling Ayurveda - 100 ml

€ 13,24
Fles 50 ml DIN18 bruin glas

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

€ 3,49
Goudsbloem crème

Goudsbloem crème

€ 4,49
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 679 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.