Pinda-olie BIO - 250 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06570-250

Arachis hypogaea L.
ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot



  • 1e koude persing

  • Zuid-Amerika


Van ongebrande pinda`s persen we in onze eigen olie-molen koudgeperste pindaolie.
Cosmetisch gebruik: Pinda-olie is vaak een belangrijke component in een massage-of zonne-olie, omdat het langzaam in de huid trekt en dit is bij dergelijke toepassingen ook de bedoeling. Pinda olie heeft de mogelijkheid, korstvorming en schilfering van de huid te verzachten en is daarom zeer geschikt als toevoegingsmiddel in bad of haar oliën. Het wordt ook vaak ook gebruikt in after-sun producten en voor de droge huid. Het is niet geschikt voor de vette huid en huid met grote poriën.
Culinair: Door zijn hoge rookpunt is pinda-olie een van de weinige zeer verwarmbare oliën voor bakken en frituren. Zijn aroma is delicaat en aangenaam licht nootachtige en niet zo dominant als iedereen doet geloven.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 40 %, linolzuur ca. 40 %, Palmitnsäure ca. 10 %, beheenzuur ca. 4 %, stearinezuur 4 %, arachidonzuur en eicosaanzuur elk ca. 1 %
Voorzichtig: Pinda`s zijn de meest voorkomende allergie triggers. De pinda-allergeen Arahz, een aardnoot-eiwit, hoewel alleen enkele sporen in de geperste olie aanwezig kunnen zijn, kunnen bij sommigen allergische reactie optreden.
Pinda-olie Bio, 250 ml donkere glazen fles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Sojaolie BIO - 60 ml

Sojaolie BIO - 60 ml

€ 7,25
Walnootolie BIO - 250 ml

Walnootolie BIO - 250 ml

€ 18,25
Distelolie BIO - 250 ml

Distelolie BIO - 250 ml

€ 13,25
Mariadistel zaadolie BIO - 60 ml

Mariadistel zaadolie BIO - 60 ml

€ 8,25
Sojaolie BIO - 1000 ml

Sojaolie BIO - 1000 ml

€ 18,75
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 469 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.