29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011
Pinda-olie BIO - 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06570-060

Arachis hypogaea L.
ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot

  • 1e koude persing
  • Zuid-Amerika

Van ongebrande pinda`s persen we in onze eigen olie-molen koudgeperste pindaolie.

Cosmetisch gebruik: Pinda-olie is vaak een belangrijke component in een massage-of zonne-olie, omdat het langzaam in de huid trekt en dit is bij dergelijke toepassingen ook de bedoeling. Pinda olie heeft de mogelijkheid, korstvorming en schilfering van de huid te verzachten en is daarom zeer geschikt als toevoegingsmiddel in bad of haar oliën. Het wordt ook vaak ook gebruikt in after-sun producten en voor de droge huid. Het is niet geschikt voor de vette huid en huid met grote poriën.

Culinair: Door zijn hoge rookpunt is pinda-olie een van de weinige zeer verwarmbare oliën voor bakken en frituren. Zijn aroma is delicaat en aangenaam licht nootachtige en niet zo dominant als iedereen doet geloven.

Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 40 %, linolzuur ca. 40 %, Palmitnsäure ca. 10 %, beheenzuur ca. 4 %, stearinezuur 4 %, arachidonzuur en eicosaanzuur elk ca. 1 %

Voorzichtig: Pinda`s zijn de meest voorkomende allergie triggers. De pinda-allergeen Arahz, een aardnoot-eiwit, hoewel alleen enkele sporen in de geperste olie aanwezig kunnen zijn, kunnen bij sommigen allergische reactie optreden.

Pinda-olie Bio, 60 ml glazen fles


Model:
Pinda-olie BIO - 60 ml 7.25

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Gerelateerde Artikelen

Bruine glazen fles + doseerpipet
Donker glas zorgt voor een zeer goede bescherming tegen (zon)licht in het UV-bereik waardoor de inhoud goed bewaard blijft. Deze fles is ges.. Lees meer
2.95