Drakenkop-olie - 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06533-060

Lallemantia iberica  • Iberische drakenkop

  • Thüringen
    (Turkije)


De Iberische drakenkop is een plant met plant hoogte ongeveer 50 cm uit de Lipbloemenfamilie. Het ziet er ongeveer als rozemarijn uit. Van deze plant is ook een etherische olie te maken, welke zeer zeldzaam is te verkrijgen. De Iberische drakenkop werd een lange tijd in Thüringen gekweekt, maar komt vooral in Oost-Europa, Iran en Turkije voor. Het wordt gekweekt als oliehoudend gewas vanwege de extreem hoge alfa-linoleenzuur en is een belangrijke spijs-olie. Helaas, is beschikbaarheid niet constant gegarandeerd. Als onze voorraad is uitgeput, is er nog de mogelijkheid van een eigen persing, als het mogelijk is om drakenkop-zaden te bemachtigen. Vraag regelmatig na of deze beschikbaar is.
Cosmetisch gebruik: Uitstekende huidfunctie-olie voor alle huidtypes.
Culinair: Vanwege de enorme hoeveelheid aan alfa-linoleenzuur zeer geschikt als spijsolie voor koude gerechten of als dieetsupplement.
Hoofdbestanddelen: alpha-Linoleenzuur 62,2 %, Linolzuur 15 %, Oliezuur 10 %, Palmitinezuur 7 %, Eicoseenzuur. 1,3 %
Drakenkop-olie


60 ml glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Gerelateerde Artikelen

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

€ 3,49
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 468 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.