Kokosolie extra BIO - 300 ml
Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06510
Cocos nucifera
- India
- Koude persing
- Eigen persing Maienfels
Eigen koude persing van kokos vlokken uit gecertificeerde biologische teelt. Een duidelijke kokosgeur hangt er in ons oliehuis, wanneer het weer de tijd is om verse kokosolie te persen. Het persen van kokosolie vergt volstrekte aandacht en toezicht op de oliemolen, omdat de kokos vlokken in de trechter altijd moeten blijven bewegen, anders ontstaat er een holle ruimte en daarna een verstopping. Steeds zeer arbeidsintensief en tijdrovend. Maar er ontstaat een olie met een heerlijke flavour: fris, delicaat en toch intens geurig naar kokos. Het is onder de 25 ° C licht vast, maar smelt bij lichaams-temperatuur.
Cosmetisch gebruik: In Kerala / Zuid-India, wordt kokosolie bij voorkeur gebruikt als haarolie. Ik heb nog nooit zoveel mensen gezien met zulke geweldige haren. Kort en lang glanzend zwart haar met een enorme elasticiteit en volume. Bekend in de Ayurveda als "het" afkoelende olie. Te gebruiken in zonnebeschermings producten en massage oliën, een echte zomerse olie. Het trekt zeer snel in, maar het heeft een lage binnendringt vermogen in de huid. Het is vochtinbrengend en heeft een koelend effect op de huid en in de mond (Ijsje). Vooral voor de droge en beschadigde huid.
Culinair: Kokosolie staat in India nummer 1 als spijsolie. Het is zeer goed te verhitten en is geschikt voor het bakken en braden en is door zijn kokosgeur zeer populair. Het geeft het voedsel een zekere Verre Oosterse flair.
Hoofdbestanddelen: Laurinezuur ca. 46 %, Mysterinezuur ca. 19 %, Capryl- und Caprinzuur ca. 9/8%, Palmitinezuur ca. 8 %, Stearin- und Oliezuur ca. 5 %
Kokosolie extra Bio, 300 ml Glas
Kokosolie extra BIO - 300 ml
Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06510
Cocos nucifera
- India
- Koude persing
- Eigen persing Maienfels
Eigen koude persing van kokos vlokken uit gecertificeerde biologische teelt. Een duidelijke kokosgeur hangt er in ons oliehuis, wanneer het weer de tijd is om verse kokosolie te persen. Het persen van kokosolie vergt volstrekte aandacht en toezicht op de oliemolen, omdat de kokos vlokken in de trechter altijd moeten blijven bewegen, anders ontstaat er een holle ruimte en daarna een verstopping. Steeds zeer arbeidsintensief en tijdrovend. Maar er ontstaat een olie met een heerlijke flavour: fris, delicaat en toch intens geurig naar kokos. Het is onder de 25 ° C licht vast, maar smelt bij lichaams-temperatuur.
Cosmetisch gebruik: In Kerala / Zuid-India, wordt kokosolie bij voorkeur gebruikt als haarolie. Ik heb nog nooit zoveel mensen gezien met zulke geweldige haren. Kort en lang glanzend zwart haar met een enorme elasticiteit en volume. Bekend in de Ayurveda als "het" afkoelende olie. Te gebruiken in zonnebeschermings producten en massage oliën, een echte zomerse olie. Het trekt zeer snel in, maar het heeft een lage binnendringt vermogen in de huid. Het is vochtinbrengend en heeft een koelend effect op de huid en in de mond (Ijsje). Vooral voor de droge en beschadigde huid.
Culinair: Kokosolie staat in India nummer 1 als spijsolie. Het is zeer goed te verhitten en is geschikt voor het bakken en braden en is door zijn kokosgeur zeer populair. Het geeft het voedsel een zekere Verre Oosterse flair.
Hoofdbestanddelen: Laurinezuur ca. 46 %, Mysterinezuur ca. 19 %, Capryl- und Caprinzuur ca. 9/8%, Palmitinezuur ca. 8 %, Stearin- und Oliezuur ca. 5 %
Kokosolie extra Bio, 300 ml Glas