Buriti olie

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05034

Mauritia flexuosa (Levensboom)
(Miriti) (moriche Palm)

  • Vruchtvlees olie
  • Brazilië

Tropische palmboom uit de Amazone met oranje-bruine vruchten, die met glanzende schubben zijn bedekt. De oranje Buriti-olie wordt gewonnen uit het vruchtvlees en wordt gekenmerkt door een hoge concentratie van oliezuur. Tocoferolen (vitamine voorlopers) en carotenoïden, in het bijzonder B-caroteen uit. Deze olie behoort tot een van de grootste bronnen van natuurlijke beta-caroteen (5 x zoveel dan wortel). Een nieuwe component in ons zonne-olie. Bij de lokale bevolking, de Buriti heeft het een reputatie om slangen, spinnen en schorpioenen beten te neutraliseren.

Cosmetisch gebruik: Door zijn hoge caroteen gehalte, wordt het veel gebruikt in zonbeschermingsproducten. Beta-caroteen is een van de meest krachtige antioxidanten met hoge celvernieuwing eigenschap, en straling uit het zichtbare- en ultraviolet licht te absorberen. Daarnaast hoge voedingswaarde en stabiliteit van de olie door de vitamine A en E. Toepassing ook puur - vóór, tijdens en na het verblijf in de zon (kleurend).

Culinair: Wordt gebruikt als een smakelijke, verrijkende spijsolie het land van herkomst. Boterachtig. Voor gebruik verwarmen.
Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 72 %, Palmitinezuur ca. 24 %, Palmitoleïnezuur ca. 3 %, hoge Beta-caroteen gehalte(wel tot 118 mg/100 g olie, wisselend), hoge vitamine A en E-gehalte.

Buriti Olie, in 20 ml of 100 ml glazen fles


20 ml, Buriti olie
9.49

100 ml, Buriti olie
21.99Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Ook besteld

Zwarte komijn, BIO - 60 ml

Zwarte komijn, BIO - 60 ml

€ 12,49
Koffie olie BIO - 100 ml

Koffie olie BIO - 100 ml

€ 35,25
Koffie boter - 100 ml

Koffie boter - 100 ml

€ 24,49
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 641 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.