banner2018.jpg

+31 (0)77-7110398
Telefonisch & WhatsApp contact
op werkdagen van 10:00-16:00

package-1512783-1280.pngGratis verzending v.a. € 75,-
(Nederland & België)
Meer informatie klik hier


Beukennoot olie - 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06455-060

Fagus sylvatica (rode beuk)  • Eigen persing

  • Maienfels


De beukennootjes zijn driehoekig, glanzende bruine noten, die je tijdens een boswandeling vaak onder de rode beuken vindt. Maar wees voorzichtig: Beukennootjes zijn door de grote hoeveelheid oxaalzuur bij grote hoeveelheden giftig. Na het persen zit deze niet meer in de olie, maar alleen in de pers-pulp. De ouderen onder ons herinneren zich waarschijnlijk nog dat men tijdens de oorlogsjaren massaal beukennootjes verzamelden. Wegens een gebrek aan levensmiddelen werden zij gedwongen om naar een alternatieve voedingsbron te vinden, wat met Beukennotenolie goed lukte. Wij kunnen u met een top-kwaliteit olie uit onze lokale lokale bossen (Maienfels - Duitsland) presenteren. Zelf verzameld onder avontuurlijke omstandigheden, met de hand geplukt, gedroogd en in onze eigen oliemolen koud geperst. (niet altijd leverbaar)


Cosmetisch gebruik: Hoewel het goed in cosmetica is te verwerken, maar wegens het feit dat het niet elk seizoen beschikbaar is. Kunnen we dit zelf niet toepassen.


Culinair: De beukennoot olie wordt vandaag de dag alleen als culinaire delicatesse in het restaurant voor fijnproevers toegepast. Zijn aroma is delicaat, nootachtig met bosrijke componenten en een lichte paddestoelensmaak. Een lekkernij! beukennoot olie is een aantal jaren houdbaar zonder ranzig te worden.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 80 %, Linolzuur ca. 9 %, Palmitinzuur ca. 5 %, Palminzuure 4 %


Beukennoot olie, 60 ml glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Gerelateerde Artikelen

Fles 50 ml DIN18 bruin glas
Donker glas zorgt voor een zeer goede bescherming tegen (zon)licht in het UV-bereik waardoor de inhoud goed bewaard blijft. Deze fles is ges.. Lees meer
3.49
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.