Beukennoot olie - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06455-020

Fagus sylvatica (rode beuk)  • Eigen persing

  • Maienfels


De beukennootjes zijn driehoekig, glanzende bruine noten, die je tijdens een boswandeling vaak onder de rode beuken vindt. Maar wees voorzichtig: Beukennootjes zijn door de grote hoeveelheid oxaalzuur bij grote hoeveelheden giftig. Na het persen zit deze niet meer in de olie, maar alleen in de pers-pulp. De ouderen onder ons herinneren zich waarschijnlijk nog dat men tijdens de oorlogsjaren massaal beukennootjes verzamelden. Wegens een gebrek aan levensmiddelen werden zij gedwongen om naar een alternatieve voedingsbron te vinden, wat met Beukennotenolie goed lukte. Wij kunnen u met een top-kwaliteit olie uit onze lokale lokale bossen (Maienfels - Duitsland) presenteren. Zelf verzameld onder avontuurlijke omstandigheden, met de hand geplukt, gedroogd en in onze eigen oliemolen koud geperst. Zolang de voorraad strekt.


Cosmetisch gebruik: Hoewel het goed in cosmetica is te verwerken, maar wegens het feit dat het niet elk seizoen beschikbaar is. Kunnen we dit zelf niet toepassen.


Culinair: De beukennoot olie wordt vandaag de dag alleen als culinaire delicatesse in het restaurant voor fijnproevers toegepast. Zijn aroma is delicaat, nootachtig met bosrijke componenten en een lichte paddestoelensmaak. Een lekkernij! beukennoot olie is een aantal jaren houdbaar zonder ranzig te worden.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 80 %, Linolzuur ca. 9 %, Palmitinzuur ca. 5 %, Palminzuure 4 %


Beukennoot olie 20 ml donkere glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Dennen BIO, Grove - 10 ml

Dennen BIO, Grove - 10 ml

€ 10,99
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 468 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.