Bernagiezaad olie BIO

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06426

Borago officinalis (Borageoil)

  • Koudgeperst
  • Duitsland

Bij ons, een welbekende specerij-plant (komkommerkruid), die vroeger in elke boerentuin was te vinden.

Uit de zaden wordt een kostbare olie geproduceerd door koude persing, dat een van de hoogste concentraties van de waardevolle gamma-linoleenzuren bevat.

Cosmetisch gebruik: Waardevolle olie voor de droge, schilferige, gescheurde, gerimpelde huid, maar ook voor de baby en oudere huid. Goed in mengsels met oxidatieve vaste oliën als lichaams- of massageolie, omdat Borage olie niet erg stabiel is. Voor inwrijven in de armholte van baby`s en kleine kinderen met een tekort aan gamma-linoleenzuur. Geschikt voor haarverzorgingsproducten voor futloos droog haar.

Culinair: In de keuken als culinair product wordt Berganie (borage)-olie weinig gebruikt i.v.m. zijn hoge prijs. Zuiver als spijsolie desalniettemin geschikt voor compsumptie, aangezien uit voedingsoogpunt kritische erucazuurnur tot een gehalte van 2,5% bevat, hetgeen lager is dan de wettelijke limiet van 5%. Echter je  moet niet te lang borage olie innemen. Vetzuren met betrokkenheid van alfa-linoleenzuur belangrijk niet is gegeven.

Hoofdbestanddelen: linolzuur ca. 38 %, Gamma-linoleenzuur ca. 20 %, Oliezuur ca. 16 %, Palmitinezuur ca. 10 %, Stearinezuur ca. 3,5 %, Erucazuur ca. 2,5 %

Bernagiezaad olie Bio, in 60 ml of 250 ml glazenfles


60 ml, Bernagiezaad olie BIO
16.99

250 ml, Bernagiezaad olie BIO
43.49Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Gerelateerde Artikelen

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

€ 3,49

Ook besteld

Illipe boter - 100 ml

Illipe boter - 100 ml

€ 19,25
Kemirinoot olie - 50 ml

Kemirinoot olie - 50 ml

€ 23,95
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 596 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.