Baobab olie BIO

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05026

Adansonia digitata l.
(Baobab Arabisch "bu-hubub")

Afrikaanse apenbroodboom

  • Afrika (Zimbabwe)

Een verbluffend mooie boom met een indrukwekkende groei vorm, welke voornamelijk in Afrika groeit. Met zijn machtige stam, de taps die naarmate zijn leeftijd van beneden fles-vormige naar boven versmalt, hij vertegenwoordigt daar een monumentale grootte in het Afrikaanse landschap voor. Ingebed in het vruchtvlees van de eetbare vruchten bevinden de niervormige zaden van ca. 1 cm in diameter. Ze worden door vele dieren gegeten, vooral door de apen, waarvan de naam (apenbroodboom) is afgeleid. De uit de zaden geperste olie heeft aantal speciale eigenschappen. Ook is het vermelden waard zijn hoge palmitinezuur gehalte, welke de olie een zeer goede oxidatie stabiliteit geeft en dit maakt het ideaal als een stabiliserend additief aan andere gevoelige begeleidende oliën. Daarnaast kunt u met palmitinezuur-bevattende oliën, zoals de baobab met toenemende leeftijd de afnemende hoeveelheid palmitinezuur in de huid huidlaag weer compenseren. Dit maakt de baobab olie in huidverzorging voor de rijpere leeftijd huid huidverzorging een belangrijke factor.

Cosmetisch gebruik: Baobab olie is uitstekend geschikt voor de gevoelige en droge huid. Door zijn goede water absorberend vermogen is het een geweldige geschikt om te verwerken in emulsies zoals vochtinbrengende en lotions en zonneschermings producten. Het voorkomt dat de huid uitdroogt en is beschermend en is verzorgend zelfs bij gevoelige personen.Baobab is ook geschikt voor de onzuivere huid. Door antikomedogene (tegen mee-eters) eigenschappen gaat het verdere vorming van mee-eters tegen. Het ondersteunt ook de regeneratie van de huidcellen.

Culinair: Wordt in het land van herkomst vaak gebruikt als spijsolie. Het is zeer stabiel en lang houdbaar maar door zijn hoge prijs wordt het weinig gebruikt in de keukenNootachtige smaak.
Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 30 %, linolzuur ca. 30 %, Palmitinezuur ca. 30 %, Stearinezuur ca. 5 %, Sterolen (Cholesterol, Campesterol, ß-Sisterol, Avenasterol, Stigmasterol), hoog gehalte aan vitamine A, D, E

Baobab-olie BIO in 60 ml of 250 ml glazen fles


60 ml, Baobab olie
18.25

250 ml, Baobab olie BIO
59.99



Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Artikel: Baobab olie BIO Titel: Zeer fijne olie!
Door: (26-01-2018)

Waardering: 5 / 5
Opmerking: Ik gebruik deze olie in de avond ipv nachtcreme. Zeer fijne olie ook voor de gemengde/ vette huid.

 

Gerelateerde Artikelen

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

€ 3,49

Ook besteld

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

Fles 50 ml DIN18 bruin glas

€ 3,49
Tandpoeder (Pepermunt), 35 ml

Tandpoeder (Pepermunt), 35 ml

€ 11,95
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 559 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.