Una de Gato thee - 100 gr

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
09108

(Katten klauwen thee) Cat's claw / Uncaria tomentosa

Direct uit het bovenste Amazonegebied aan de grens met Peru komt deze smakelijke schors Lianenthee. De naam "Cats claw-Liane" komt van de kleine scherpe doornen, aan de onderzijde van de bladeren zitten, en uitzien als Kattenklauwen. Het groeit tot maximaal 50 meter in de hoge bomen op en wordt door de lokale Ashanica Indianen en andere stammen al eeuwen gebruikt en als een populaire thee gedronken. Uncaria tomentosa bevat onder andere verschillende alkaloïden, glucosiden, triterpenes, flavonoïden en tannines dat anti-viraal en anti-bacterieel werkt.

Momenteel lopen er onderzoeksprojecten op verschillende universiteiten, ook zichtbaar op internet. We zetten deze thee op hetzelfde podium van onze koudgeperste plantaardige oliën -  Als gerichte profylaxe om de verdediging van het lichaam te versterken - voor het behoud van een gezond immuunsysteem.

Toepassing: Als je de thee goed bereid, het is erg lekker. Ongeveer 2 theelepels (laat zich moeilijk doseren omdat het zo vezelig is) op een liter water. Laat het 15 minuten koken, laat het daarna 15 - 30 minuten trekken. Giet in een kruik of kan af met een zeef - maar niet luchtdicht afsluiten. Het is helaas niet te voorkomen dat er onderin één pak "Una de Gato" thee, poeder zit. Dit is geenszins een verspilling, maar Una de Gato kwaliteit thee in poedervorm. Voor het maken van thee hier veel minder van gebruiken (1 Theelepel / 1 liter), omdat de consistentie veel meer geconcentreerd is dan de luchtige vezels. De thee moet niet bitter smaken, dan is hij te sterk - slechts wat water toevoegen. U kunt het ook in grotere hoeveelheden aanmaken, het smaakt koud lekkerder als warm. Geen overdosering mogelijk, dat wil zeggen je kunt er zoveel van drinken als je wilt.
Una de Gato heeft een roestige rode kleur en kan enkele dagen (langere periode in een gesloten thermoskan, gaat niet goed) door zijn grote antibacteriële eigenschap gemakkelijk te bewaren. Ook ideaal voor ontgifting en detox in het voorjaar. Geen bijwerkingen bekend.

PS: Bij Una de Gato schors gaat het om de "lianen Boomstam bast" uitsluitend van het soort "Uncaria tomentosa ', die weer gemakkelijk aangroeit. Het is verboden om de wortel-schors te oogsten, want hierdoor wordt de plant in evenwicht verstoord. De oogst wordt door het laboratoriumonderzoek van het IBAMA (Instituto do Meio Ambiente Brasilliro) bewaakt en streng gecontroleerd en is een aan het project van "bescherming van het regenwoud" verbonden. De fabriek voor de verwerking van de jungle planten bevindt zich in Parantius aan de Amazone-rivier en heeft westerse hygiëne regels.

Bij de selectie van deze soorten thee, leggen wij de nadruk op de kwaliteit en hopen hiermee u een keuze te kunnen laten maken wat onze thee-tuin uit de natuur te bieden heeft.
Opmerking: Wij hebben niets met gearomatiseerde thee "smaken" te doen. Deze theeën, waarvan er nu enkele honderden verschillende soorten op de markt zijn, welke allemaal op een paar uitzonderingen na met synthetische "kunst en wonder smaken" verrijkt zijn.

Een continue gebruik van dergelijke theeën beïnvloed mijn mening, de gevoeligheid, de erkenning en begrip, het gebruik van natuurlijke aroma's geur-en smaakstoffen uit de grote schatkist van de natuur. Als u het niet zonder gearomatiseerde thee kan, dan bent u bij ons aan het verkeerde adres. Onze excuses voor het ongemak.

Una de Gato Thee 100 gr

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Geuren uit de Bijbel

Geuren uit de Bijbel

€ 27,50
Eau de Parfum Oud - 002 ml

Eau de Parfum Oud - 002 ml

€ 9,95
Druivenpitolie BIO - 60 ml

Druivenpitolie BIO - 60 ml

€ 14,25
Neem BIO - 100 ml

Neem BIO - 100 ml

€ 9,95
Rozenolie BIO CO2 (hele vruchten) - 20 ml

Rozenolie BIO CO2 (hele vruchten) - 20 ml

€ 15,95
Lavandin, Super BIO, 10 ml

Lavandin, Super BIO, 10 ml

€ 7,25
Bijvoetkruid zeep - 100 gr.

Bijvoetkruid zeep - 100 gr.

€ 6,75
Rozenolie vet BIO (Rozenbottel zaad olie) - 20 ml

Rozenolie vet BIO (Rozenbottel zaad olie) - 20 ml

€ 9,99
Zeepzakje gemaakt van sisal

Zeepzakje gemaakt van sisal

€ 3,95
Kliswortel Haar Olie - 100 ml

Kliswortel Haar Olie - 100 ml

€ 15,95
Jeneverbes zeep - 100 gr.

Jeneverbes zeep - 100 gr.

€ 6,75
Mangoboter - 100 ml

Mangoboter - 100 ml

€ 15,95
Mirre zeep (Kapha) - 100 gr.

Mirre zeep (Kapha) - 100 gr.

€ 6,75
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 427 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.