Jasmijn (Kaapse) - 1 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
4571

Gardenia jasminoides
- Colombia

- Enfleurage terugwinning
In mijn 35 geur-ervaring's jaren had ik tot op heden geen enkele echte Gardenia olie mogen beleven onder mijn neus. Wat door sommige als "echte Kaapse Jasmijn (Gardenia)" wordt voorgespiegeld, laat ik me niet verder uit. In de Chemie vervaardigd voor een paar centen en verkocht als exclusieve geuren - het is allemaal echt schroot - imitaties verdienen de naam "Gardenia" niet.

Door een verwijzing van een klant, die werkzaam is in het wereldje van journalisten en daar wil ik via deze weg haar nogmaals voor bedanken, het pad leidt via parfum historicus Octavian Coifan naar New York naar Trygve Harris, dat naar een kleine zeer exclusieve parfum winkel leidt, naar de boerderij in Colombia, die deze olie produceert.
Volgens Octavian Coifan is er geen echte Kaapse Jasmijn-olie sinds 1938 meer vervaardigd, maar nu meer dan 70 jaar later duikt er een echt Kaapse Jasmijn-olie uit het verleden op. Gemaakt volgens de traditionele Enfleurage methoden, waar men door arbeidsintensieve handwerk wekenlang Kaapse Jasmijn bloemen in varkensvet wordt ingelegd, om hieruit deze kostbare geur te winnen. Echter, met een klein maar subtiel verschil: De Kaapse Jasmijn wordt niet meer in het varkensvet geplaatst, maar in koude palmolie. De geurolie wordt door alcohol geactiveerd en onder vacuüm gedestilleerd. Zoals de geschiedkundige Octavian Coifan cynisch opmerkte, is de ontdekking van "echte Kaapse Jasmijn-olie" te vergelijken met de Yeti voetsporen. De geur, en hier citeer ik Dhr. Coifan, Ik waar ik mijn bewondering voor zijn grandioze, complexe kennis uitspreek, begint met een intense kruidachtige hoofdnoot, gaat naar de richting Bouquet de Provence met kruidige noten van tuberoos tot die beroemde paddenstoel noot, waardoor de Kaapse Jasmijn zich radicaal van andere witte bloemen onderscheid, naar een exclusieve fascinerende bloemenboeket met verschillende delicate en fruitige noten met aan de basis een sandelhout-noot en amber lichte nuances.
Natuurlijk ben ik blij, U een echte Kaapse Jasmijn-olie door Enfleurage aan te kunnen bieden en ik hoop, dat ook U van deze dure, maar unieke bloemengeur kan genieten.
Jasmijn (Kaapse), 1 ml

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 452 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.