29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011
Amarant olie BIO - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05015-020

Amaranthus caudatus

  • koude persing
  • Zuid-Amerika

Een van de oudste voedingsmiddelen van de mensheid zijn de Amarant planten. Bij de Zuid-Amerikaanse inheemse bevolking (Azteken) is de Amarant van groot belang. De zaden van de grashalm plant zijn heel klein, een plant kan wel tot 100.000 zaden ontwikkelen. Helaas bevatten ze weinig olie en hebben enorm veel zaden nodig voor koude persing. De olie opbrengst met een CO2-extractie met koolzuurgas is veel effectiever.
Door het relatief hoge gehalte van squaleen (huidvet gelijkende lipidenfractie) de sterolen en tocoferolen (meerendeel vitamine E) en de evenwichtige oliezuur samenstelling van amarantolie komt het huidoppervlak lipiden zeer dichtbij en is hierdoor allergie-arm en word goed opgenomen. Met andere woorden, in samenwerking met de soortspecifieke vitamine fractie de squalaan en antioxidantwerking - word een UV beschadiging van de huid grotendeels (radicaalvanger) vermindert .

Cosmetische toepassingen:
Uitstekend geschikt voor droge, ruwe en schilferige huid. Allergie-arm. Voor de gevoelige huid.

Culinair:
Met zijn licht muffe geur (CO2) en zijn hoge prijs nauwelijks gebruikt.

Belangrijkste ingrediënten:  linolzuur ca. 38%, Oliezuur ca. 25%, palmitinezuur ca. 15%, stearinezuur 4%, squalaan ca. 10%, Tocoferolen, fytosterolen

Amarant olie Bio
20 ml donkere glazenfles


€ 18.25
€ 18.28

Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Model:
Amarant olie BIO - 20 ml 18.25 18.28

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel