Amarant olie BIO - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05015-020

Amaranthus caudatus    • koude persing

 

    • Zuid-AmerikaEen van de oudste voedingsmiddelen van de mensheid zijn de Amarant planten. Bij de Zuid-Amerikaanse inheemse bevolking (Azteken) is de Amarant van groot belang. De zaden van de grashalm plant zijn heel klein, een plant kan wel tot 100.000 zaden ontwikkelen. Helaas bevatten ze weinig olie en hebben enorm veel zaden nodig voor koude persing. De olie opbrengst met een CO2-extractie met koolzuurgas is veel effectiever.

 

Door het relatief hoge gehalte van squaleen (huidvet gelijkende lipidenfractie) de sterolen en tocoferolen (meerendeel vitamine E) en de evenwichtige oliezuur samenstelling van amarantolie komt het huidoppervlak lipiden zeer dichtbij en is hierdoor allergie-arm en word goed opgenomen. Met andere woorden, in samenwerking met de soortspecifieke vitamine fractie de squalaan en antioxidantwerking - word een UV beschadiging van de huid grotendeels (radicaalvanger) vermindert .

 

Cosmetische toepassingen: Uitstekend geschikt voor droge, ruwe en schilferige huid. Allergie-arm. Voor de gevoelige huid.

 

Culinair: Met zijn licht muffe geur (CO2) en zijn hoge prijs nauwelijks gebruikt.

 

Belangrijkste ingrediënten:  linolzuur ca. 38%, Oliezuur ca. 25%, palmitinezuur ca. 15%, stearinezuur 4%, squalaan ca. 10%, Tocoferolen, fytosterolen

 

Amarant olie BIO, 20 ml donkere glazenfles


Reviews

Artikel: Amarant olie BIO - 20 ml Titel: Amaranth
Door: (01-03-2019)

Waardering: 5 / 5
Opmerking: Goed

 

Ook besteld

Amarantolie BIO Zuiver CO2 - 20 ml

Amarantolie BIO Zuiver CO2 - 20 ml

€ 14,25
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 472 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.