29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011
Ajowan olie - 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05013-060

trachyspermum Ammi

  • Indië
  • eigen persing Maienfels
  • Syn trachyspermum copticum L.
  • Carum copticum, Ptychotis Coptica

Aromatische schermbloemige plant, bekend sinds de oudheid en populaire kruidenplant. Van de 1 mm grootte vrucht kun je een vette en plantaardige-olie perssen, maar ook een etherische olie destileren, omdat deze vruchten tot 5% essentiële olie bevatten met het belangrijkste ingrediënt thymol. Vandaag de dag wordt voornamelijk in India geteeld, ajwain is in de Indiase keuken een van de meest gebruikte kruiden, vooral omdat het de spijsvertering bevordert. Niet te verwarren met de pure essentiële olie van ajwain.

Cosmetica toepassing:
Door zijn samenstelling, heeft Ajowan-olie een krachtige antibacteriële en antifungale (schimmelwerend) effecten. Dit maakt het zeer geschikt voor voetverzorging producten en ook gebruikt voor onzuivere, vette huid als begeleidende olie te gebruiken. In massage-olie, heeft het een ontspannende en versterking van de beweeglijkheid van eigenschap (zie actieve lotion). Door de sterke antibacteriële werking verwerken we deze ook in onze mondspoelolie.

culinair:
Zoals reeds genoemd, Ajwain is een populair kruid. Hier, in geconcentreerde vorm uit eerste persing, is algemeen te gebruiken voor het kruiden.
Gebruik met mate, enkele druppels is meer als voldoende.

Belangrijkste ingrediënten:
Oliezuur 67,5%, Linolzuur 25,9%, Palmitinezuur 4,3%, Stearinezuur 1%, etherische olie

Ajowan-olie
60 ml glazen fles.


Model:
Ajowan olie - 60 ml 47.95

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Gerelateerde Artikelen

Ajowan olie - 20 ml
trachyspermum Ammi Indië eigen persing Maienfels Syn trachyspermum copticum L. Carum copticum, Ptychotis Coptica Belangrijkste ingrediënt.. Lees meer
€ 18.25 18.28
Bruine glazen fles + doseerpipet
Donker glas zorgt voor een zeer goede bescherming tegen (zon)licht in het UV-bereik waardoor de inhoud goed bewaard blijft. Deze fles is ges.. Lees meer
2.95