Rosa Alchemystica crème - 7 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
1903-007

Op het gebied van cosmetica is er een grote verscheidenheid aan producten, van zeer goedkoop tot zeer duur. Bij de zeer goedkope producten, kunt u ervan uitgaan dat men hier uitsluitend goedkope synthetische grondstoffen voor worden gebruikt - en nu denkt u, dat bij de luxere verzorgingsproducten duurdere en betere kwaliteit hierin zit! Of dit echt zo is, kunnen en willen we niet beantwoorden, we laten deze vraag bewust open. Deze vraag gaf mij de prikkel om hierover na te denken, en mijzelf af te vragen wat de meest waardevolle en kostbare grondstoffen zijn om een "unieke" crème te produceren. Bij onze zogenaamde "normale" vochtinbrengende crèmes hebben we veel waardevolle en edele ingrediënten, maar we hebben beperkingen met betrekking tot de mengverhouding. Onze "normale" Rozen crème kan eigenlijk niet alleen de echte rozenolie bevatten als men zou willen, omdat de inkoopprijs van deze kostbare olie vele malen meer is dan de verkoopprijs van de crème. Dus hebben we gezegd: we kijken bij de ontwikkeling en productie van al onze crèmes niet alleen naar kosten hiervan, maar op eerste plaats naar de kwaliteit. Het beste, meest waardevolle en edelste wat de grondstoffenmarkt van rozen ons heeft aan te bieden, komen tot één geheel in deze vochtinbrengende crème. Wij zijn dan ook van mening dat je hierop recht heb, ongeacht wat het moet kosten.
Basisolie: Wilde Rozenbottel totaal extract uit Kroatische wilde Rozenbottel, bereid door zachte CO2 bron-koolzuur extractie. Deze totale extract met een oranjerode kleur bevat niet alleen de olie van de zaden, maar ook andere bestanddelen zoals vruchtvlees, wax, hars, etc. Dan het koudgeperste rozenbottel zaad olie (alleen uit de zaden), die bekend staat om zijn uitzonderlijke huidverzorgende eigenschappen. Als we verder gaan in onze kostbare grondstoffen lijst die voornamelijk uit rozen ingrediënten bestaat. Rozenblaadjes uit onze tuin (alleen oude rassen), o.a. de witte roos (Rosa Alba) als maceratie in biologische Jojoba-olie. Graag uw vriendelijke aandacht: Alle basis oliën zijn allemaal uit "Rozen", voor het waterige gedeelte wordt alleen rozenwater gebruikt, dus geen bronwater. Geen vermengingen of andere aanvullingen van andere basis oliën zoals een goede maar veel goedkopere zonnebloemolie.
Nieuw hierbij, wat sommigen zal verrassen: Er zijn vele soorten rozen, vooral de rassen "Rosa Rubiginosa" (Egelantier) waarvan de bloem minder ruikt, maar daarvan de kleine blaadjes. Deze rozen verrassen je met een intense appel geur (wierook geur). Uit deze bladeren maken we een distillaat dat wij aan onze edele "Rosa Mystica crème" toevoegen. Deze uitzonderlijke rozen worden in het prachtige Taubervalley geteeld. 
Nu proberen we alle onderdelen van een plant, die eerder werden geïsoleerd in de verschillende extracten, weer bij elkaar te voegen. Daarin is een destillatie (rozenwater, rozenolie, rozenblaadjes) en maceratie (olie-extract door de zon). Het gaat daarna over in de tinctuur (alcoholische. Uittreksel) naar de koude persing van de pitten van vruchten (vette olie) en de CO2-extractie van de gehele vrucht en tot slot de verassing van de wortels alles volgens de Spagyriek (Spao "uit elkaar halen" en ageiro "samenvoegen") is een methode om geneesmiddelen te maken, die teruggaat op de alchemie.
Deze handelingen worden natuurlijk allemaal handmatig gedaan en vergen veel liefde, intense concentratie en hartstocht. Wat bij massaproductie nooit zal lukken. Nu gaan we verder met onze lijst van grondstoffen "Rosa Mystica", komt bij de rozenblaadjes distillatie uiteraard het rozenwater van de bloemen. Hierbij maken we gebruik van ons eigen gedistilleerde rozenwater Cuvée. dat ten eerste uit een groot aantal verschillende soorten rozenblaadjes bestaat, ten tweede dat al deze rozen in Demeter kwaliteit geteeld zijn en ten derde dat vele oude geurige rozen soorten in ons rozenwater verenigt zijn.
Tot slot komen we bij de kroning van de rozen ingrediënten - voor de rozenolie. Hier gaan we van de Bulgaarse rozenolie van de Rosa Damascena met hun dominante geur over op de Perzische roos tot de legendarische echte witte roos (Rosa alba) over op de Indian Rose (bourboniana). Ik denk met deze rozen geuren het gehele spectrum bedekt te hebben. Natuurlijk hebben we andere soorten rozen in ons programma, maar hiervan is de constante levering is altijd niet gegarandeerd, en zoals u weet is elke partij bij ons iets anders van geur (we zijn afhankelijk van onze natuurlijk ingrediënten). Tenslotte presenteren wij u met trots onze kostbaarste rozencrème.
Ter stabilisering van het geheel met de extracten van wierook, grapefruit zaad extract, de jungle liaan Una de Gato en de rode alg.
Geniet van de koningin van de roos geuren met al zijn bijzondere ingrediënten. Het is echt de moeite waard!
Ingrediënten: Rozenwater*, totaal rozen-extract met vruchtvlees*, Rozenzaadolie (Rozenbottel zaadolie)*, Cacaoboter*, Shea-boter*, Rozenmazeration met Jojoba-olie*, emulgator uit plantaardige grondstoffen, biologische tarwe destillaat*, Rozenblaadjes water (gedestilleerd) van de Rosa Rubiginosa*, Rozen Spagyrik, etherische rozenblaadjes olie van de Rosa Damascena*, Rosa Bourboniana, Rosa Alba*, Una de Gato, wierook*, Grapefruit zaad extract, rode algen.
* uit gecontroleerde biologische teelt.


Vegan Ja
Conventioneel Ja

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Aloe crème - 7 ml

Aloe crème - 7 ml

€ 5,49
Koningin van Orient Crème - 7 ml

Koningin van Orient Crème - 7 ml

€ 9,99
Antieke kruiden shampoo - 200 ml

Antieke kruiden shampoo - 200 ml

€ 13,25
Boom Shampoo - 200 ml

Boom Shampoo - 200 ml

€ 13,25
Goudsbloem crème - 7 ml

Goudsbloem crème - 7 ml

€ 3,99
Eau de Parfum Kiss me Quick - 002 ml

Eau de Parfum Kiss me Quick - 002 ml

€ 4,99
Anti-oogrimpel-crème - 15 ml

Anti-oogrimpel-crème - 15 ml

€ 18,25
Lady´s First crème - 7 ml

Lady´s First crème - 7 ml

€ 9,99
Eau de Parfum Oud - 002 ml

Eau de Parfum Oud - 002 ml

€ 9,95
Eau de Parfum Flowers - 002 ml

Eau de Parfum Flowers - 002 ml

€ 7,25
Viooltjes Crème 7 ml

Viooltjes Crème 7 ml

€ 4,99
Gouden Amber-crème - 7 ml

Gouden Amber-crème - 7 ml

€ 5,49
Baby Shampoo - 200 ml

Baby Shampoo - 200 ml

€ 13,25
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 427 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.