Lavaerde (wasaarde) - 500 gr.

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
1103-500

Lavaerde (wasaarde)


Wasaarde is een natuurlijk alternatief voor zeep en shampoo. Minerale wasaarde reinigt anders: In Tensiden ofwel oppervlakteactieve stoffen zoals shampoo en zeep. De reinigende werking is gebaseerd op een verlaging van de oppervlaktespanning van het water,  waardoor vuil en vet van huid en lichaam worden verwijderd en afgespoeld worden. De reinigende werking van de wasaarde is gebaseerd op het specifieke effect van lagen silicaten, de belangrijkste ingrediënten van wasaarde zijn. De fijne opzwellende deeltjes hebben een hoge specifieke oppervlak en ionenuitwisseling capaciteit dus het vermogen om te absorberen, vuil en overtollige olie net als een vloeipapier te absorberen en hierdoor eenvoudig weg te spoelen. Op basis van dit principe, een bijzonder milde reiniging. De wasaarde zal nooit volledig huid en haar ontvetten, zoals in de agressieve Tensiden producten.


De voordelen van de minerale wasaarde:  • Wasaarde is irritatie-vrij en huidvriendelijk

  • Beschermd de zuurmantel van de huid

  • Het haar wordt zijdeachtig zacht, glanzend en glad

  • De beschadigde schubben van het haar en vezellaag wordt geregenereerd (ontgift)

  • Na verloop van tijd hoeft het haar minder vaak gewassen te worden

  • Wasaarde is volledig milieuvriendelijk


Wanneer u het de wasaarde voor de eerste keer gebruikt, ontdek u een subtiele verrassing. In combinatie met water ontstaat een mooie zwellende gel-consistentie. Aanvankelijk zal het schuim sterk verminderd zijn, maar het beklemmende huidgevoel na het wassen blijft uit. Na het haarwassen voelt het haar steviger aan, en na het drogen zult u merken hoe zacht en glanzend het haar is geworden.


Toepassing voor het Haar:


Wasaarde in poedervorm
Meng 1 - 2 afgestreken eetlepel wasaarde met 1 kopje warm water. De ontstane modder kort laten zwellen. De mix in de natte haren verdelen en zachtjes inmasseren. Laat het kort inwerken en met lauw/warm water zeer goed uitspoelen. Vervolgens verzorg en droog uw haar als normaal. Voor droog haar, neem enkele druppels olie (bijvoorbeeld olijfolie). Ook voor het reinigen van het lichaam met wasaarde bovenstaande modder maken. Indien nodig, kunt u een paar druppels olie (bijvoorbeeld St. Janskruid-olie) toevoegen. De modder zachtjes op de vochtige huid brengen en daarna afspoelen. Overigens, de kinderen genieten hiervan om zich met modder te wassen.
INCI: Smectieten, mica, silicium, calcium carbonaat


Groene minerale Lavaerde voor de huid
Onze voorouders waren zich al bewust van de balans en verzachtende werking van de minerale klei in huidverzorging. Minerale aarde bindt de giftige stofwisselingsproducten van bacteriën, het opent de poriën en absorbeert de talg. Er komt een vloeistofstroom van binnen naar buiten. Voor een betere doorbloeding van de huid, die hierdoor intensiever zuurstof en voedingsstoffen opneemt, afvalstoffen sneller verwijdert. De poriën openen en de huid ziet fris en gezond uit.


Gezichtsmaskers
Het meest effectieve resultaat kan worden bereikt met een zelfgemaakt of instant minerale-aarde gezichtsmasker met toevoegingen. Het effect wordt met de minerale-aarde door de aanzuigende werking versterkt, tijdens het drogen van de minerale-modder op de huid. Vaak ontstaat er bij het gebruik van het masker een warm gevoel na de eerste koeling, in combinatie met een lichte roodheid, een lichte tinteling merkbaar is. Al deze tekens zijn een uiting van de intense interactie van de minerale aarde met de huid. De minerale aarde is een zuiver minerale stof en veroorzaakt geen allergische reacties. De diepe reiniging van de huid met minerale aarde moet voor de cosmetische verzorging worden uitgevoerd. De Minerale-modder kan worden gemengd met water, maar ook met zouten of thee extracten. Door het toevoegen van een paar druppels plantaardige olie kan de ontvettende werking van de minerale aarde worden verminderd.


Toepassingen voor de huid
Groene Minerale-aarde als gezichtsbehandeling kan voor alle huidtypes worden aanbevolen, vooral bij puistjes en mee-eters en als wasaarde voor beschadigd, schilferig en vet haar. Afhankelijk van het huidtype, het masker mes-dik  (gevoelige huid) wordt toegepast op potlood-dik (vette huid). De Minerale-modder met de handen op het gezicht en de keel aanbrengen, waarbij men de ogen en lippen open laat. Na 20 - 30 minuten is het gezichtsmaker uitgedroogd. De reinigende werking wordt intenser met de duur van de behandeling. Een vochtige doek over het masker voorkomt bij een gevoelige huid de symptomen van de neiging tot rode aderen te snelle droging. Als een normale reactie treedt na ongeveer drie minuten, een licht tintelend gevoel op, afhankelijk van het huidtype kan het ook strak trekken. Na de inwerkingstijd tijd goed wassen met warm schoon water of neem het masker af met een nat kompres. Voor het verwijderen van dode huidcellen bij een vette huid kan met je handen of voorzichtig met een vochtige doek de huid afwrijven (peeling). Tot slot, spoel met koud water na en crème uw huid zoals gebruikelijk in.


Minerale-aarde gezichtscrème mag u één keer per week gebruiken. Bij een vette, rijpe en ontstoken huid mag u het masker twee keer per week opbrengen.


Groene Lavaerde 500 gr. glazen pot


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Ook besteld

Brandnetelzaad - 100 gr.

Brandnetelzaad - 100 gr.

€ 9,99
Wattenstaafjes voor kinderen en baby's

Wattenstaafjes voor kinderen en baby's

€ 3,99
Tandpoeder (Pepermunt), 35 ml

Tandpoeder (Pepermunt), 35 ml

€ 15,49
Wasbare Bamboe keukenrollen

Wasbare Bamboe keukenrollen

€ 11,99
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 725 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.