Juglans regia
We hebben een zeer mooie krachtige wilde walnoot boom op onze weide grondstuk en de oogst is rijkelijk met enorm grootte walnoten, bijna als van een mandarijn. Echter, de winning van de olie is zeer arbeidsintensief en tijdrovend. Na het verzamelen van de noten moet de buitenste schil worden verwijderd, waarvan je handen een intense kleur krijgt. Daarna worden de walnoten opgeslagen en gedroogd, hiervoor heb je wel wat Fingerspitzengefühl voor nodig om te schimmelvorming te voorkomen, daarna worden de noten gekraakt en opnieuw gedroogd. Dan kunnen we pas op de slakkenpers gaan persen. Maar de opbrengst van de olie is iedere keer zo laag, dat de olie eigenlijk niet meer is te betalen.
Dit is reden waarom we nu onze walnootolie uit Hongarije betrekken, waar men zich al eeuwenlang bezighoudt met de oogst/drogen en de olieproductie van de walnoot.
Cosmetisch gebruik: Door het hoge linolzuur en lecithine gehalte trekt walnootolie zeer snel in de huid. Door zijn huidvet achtige samenstelling is deze zeer goed te verdragen, zelfs bij een door de gevoelige huid, behalve als je allergisch bent voor walnoten. Het is goed geschikt voor droge, ruwe en gebarsten huid - ook in combinatie met andere oliën.
Culinair: Walnotenolie is een van de beste oliën op Culinair gebied. Zijn kenmerkende geur van walnoten maakt het veelzijdig in de koude keuken. Een salade met walnotenolie en balsamico is een ware smaaksensatie. Ook voor zoetigheid, desserts, ijs is walnotenolie ideaal. Niet verhitten. Door zijn hoge kwalitatieve samenstelling is walnotenolie ook een smakelijke spijsolie.
Hoofdbestanddelen: Linolzuur ca. 60 %, Oliezuur ca. 20 %, Alpha-Linoleenzuur ca. 11 %, Stearinezuur ca. 2 %, Vitamine A und E, Lecithine, Fosfor
Walnootolie BIO, in 60 ml of 250 ml glazen fles