Katoenzaadolie

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06410

Gossypium depuratum (Katoenolie)
(G. herbaceum, G. hirsutum)

  • gefilterd / raff., USA "Koosjer"
  • Koude persing van de zaden

Pas recent werd de katoen zaadolie economisch gewaardeerd. De raffinage is van essentieel belang om de giftige gossypol verwijderen. Alleen dan is het geschikt voor de cosmetische- en voedingsmiddelentoepassingen. De smaak is mild.

Cosmetisch gebruik: In de cosmetica, is katoenzaadolie nog een exotisch schepsel. Maar als onderdeel met andere plantaardige oliën, verhoogt het vanwege de hoge vitamine E gehalte de emulsie stabiliteit en geeft het in crèmes een softige consistentie.

Culinair: De katoenzaadolie moet - in tegenstelling tot de informatie uit de literatuur, niet sterk verhit worden. Hoewel het een hoog kookpunt heeft, maar het enorme vitamine E-gehalte neemt aanzienlijke af bij een verwarming. Zeer geschikt als levensmiddel-olie bij vitamine E-tekort.

Hoofdbestanddelen: Linolzuur ca. 40 %, Oliezuur ca. 30 %, Palmitinzuur ca. 20 %, hoge a-tocoferol en g-tocoferol gehalte (vitamine E)

Katoenzaadolie, in 60 ml of 250 ml glazenfles


60 ml, Katoenzaadolie
5.99

250 ml, Katoenzaadolie BIO
12.49Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 640 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.