Corylus avellana
Van onze welbekende hazelnoot, wordt door de koude persing methode hazelnootolie verkregen. Dit gebeurt bij onze olie uit ongeroosterde hazelnoten.
Cosmetisch gebruik: Populair in massage oliën omdat het relatief lang op de huid blijft en langzaam en ondiep intrekt. Hazelnootolie wordt geassocieerd met weefsel-verstevigende, bloedvaten vernauwingen en huid verstevigen functie oliën. Om deze reden niet als geneesmiddel maar geschikt als een verzorgende olie voor spataderen. Het is een goede beschermende en voedende olie die optimaal kan worden bij herfstachtig (winderig) weer, omdat het laat een dun laagje vet op de huid achterlaat en het uitdrogen van de huid voorkomt.
Culinair: In de keuken door zijn aangename, smakelijke aroma erg populair. Je kunt het kort verwarmen en het verrijkt bijna elk gerecht door zijn fijne, nootachtige smaak. Hazelnoten en pinda's zijn de de meest voorkomende allergie triggers, maar voornamelijk alleen door het nuttigen van de noten. Allergie gevoelige mensen moeten hiermee voorzichtig omgaan.
Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 76 %, Linolzuur ca. 14 %, Palmitinezuur 6 %, Stearinezuur 3 %, Vitamine B
Biologische Hazelnoot Olie in 60 ml of 250 ml glazen fles