Punica granatum L.
De granaatappel boom komt oorspronkelijk vooral in Zuidwest-Azië uit Turkije via Iran, Syrië naar India vóór. Tegenwoordig zien we hem ook rond de Middellandse Zee. De rode vrucht van de granaatappel bevat talrijke erwt grote zaden met een rode buitenlaag, welke door koude persing of CO2-extractie een waardevolle olie wordt verkregen. De lichtgele olie heeft een heerlijke , licht zoete geur. Door het ongewoon hoog percentage oliezuur zeldzame - Pumicin zuur, die onder de meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-5) wordt geteld - toont aan dat granaatappel zaad olie sterke antioxidant eigenschappen heeft.
Cosmetisch gebruik: Granaatappel zaad olie is een van de meest kostbare oliën in natuurlijke cosmetica. De uitzonderlijke combinatie van bestanddelen, wordt het beschouwd als ideale verzorging olie voor de droge, gestreste en rijpere huid. Het absorbeert snel, en activeert de aanmaak van nieuwe cellen, versterkt het bindweefsel en regenereert de huid en rimpels. Het wordt goed verdragen door de gevoelige huid en is het ideale gezicht- en ogenrimpels -olie in combinatie met andere oxidatief stabiele oliën omdat het relatief onstabiel is.
Culinair: Voor de keuken te kostbaar. Maar als puur ingenomen dieet spijs-olie, toont het uitstekende eigenschappen vergelijkbaar met de polyfenolen uit rode wijn en groene thee.
Hoofdbestanddelen: Pumicinzuur ca. 75 %, Oliezuur ca. 7 %, Linolzuur ca. 6 %, Palmitinezuur ca. 4 %, Stearinezuur ca. 2 %, Fyto-oestrogenen (coumesterol), fytosterolen, polyfenolen, flavonoïden
Granaatappel zaadolie zuiver geperst BIO, in 20 ml of 60 ml glazenfles