Orbignya speciosa
(Coco de maccao)
De babassu-olie komt uit de vrucht van de hoge Babassu palm. Komt vooral uit Brazilië, waar het in grote natuurvlaktes in het gebied Malto Big, Bahia, enz. voorkomen. Op een Babassu palm kunnen 200-400 noten groeien in druiven-achtige structuren. De noten zijn bruin en langwerpig tot 12 cm lang. De olie heeft een sterke gelijkenis met kokosolie door zijn verzadigde vetten en bij kamertemperatuur is het een vaste massa.
Cosmetisch gebruik: Veelzijdige toepasbare basisolie met een snelle inwerkingsfunctie in de huid. Het is niet alleen geschikt voor droge, gevoelige huid, maar ook voor de gemengde huid met puistjes en een neigende vette huid. Het laat geen vettige film achter en maakt de huid zacht en fluwelig. Vergelijkbaar met de kokosolie smelt het bij huidtemperatuur en heeft hierdoor een koelende werking. Zeer geschikt als een aangename zomer-olie warme bij omgevingstemperaturen.
Culinair: In de keuken kunt u de babassuolie als alternatief voor kokosolie gebruiken. De kokosnoot smaak is niet zo dominant als in kokosolie. Het is zeer geschikt voor bakken en braden en heeft een enigszins nootachtige smaak met slechts een lichte kokosnoot geur. De smaak is mild en neutraal die ideaal is voor cakes, koekjes, kerstmis koekjes, glazuur, etc.
Hoofdbestanddelen: Hoog gehalte aan laurinezuur (antimicrobiële werking), ongeveer 45%, Myristinezuur, ca. 20%, oliezuur ca. 12%, palmitinezuur ca. 8%, Caprinezuur ca. 6%, caprylzuur ca. 4%, stearinezuur ca. 2%, linoleenzuur ca. 1%, vitaminen, mineralen.
Biologische Babassu-olie geraffineerd, in 100 ml of 300 ml Glas