banner2018.jpg

+31 (0)77-7110398
Telefonisch & WhatsApp contact
op werkdagen van 10:00-16:00

package-1512783-1280.pngGratis verzending v.a. € 75,-
(België v.a  € 85,-)
Meer informatie klik hierBuschmans Kaars (Zoete wierook boom), 2 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
2060

Sarcocaulon mosamedensis Groots kerbos

  • Namibië

Nog een buitengewone olie uit Namibië.

Een sterk saprijke dwergstruik bedekt met een waxlaag (harsachtige kurklaag). Het wordt door de Bosjesmannen gebruikt als een brandbare kaars (fakkel) vanwege het hoge gehalte aan harsen en waxen.

De geur is onderverdeeld in de bekende differentiatie van hoofd-, hart- en basisnoten. We krijgen de olie met een aandeel van 50% alcohol, waardoor de topnoot zeer snel in je neus wordt opgenomen. Neem even de tijd zodat de alcohol is vervlogen en dan komt de werkelijke topnoot naar boven. Dit wordt nu gedomineerd door een harsachtig, zacht, enigszins zoet aroma van benzoë en vanille met een nuance van mirre en styrax.

De volgende hart- en basistonen doen je denken aan balsemieke houtsoorten, een oosterse kruidige geur, afgerond met een licht briesje kaneel. De amberkleurige olie past goed bij oriëntaalse geuren, evenals zware bloemige tonen zoals jasmijn en champaca.

Deze geur kan ook op zichzelf staan en kan een oriëntaalse mannenparfum of de geur van een Arabisch paleis vertegenwoordigen. Als je op deze geur valt, verschijnen silhouetten van geraffineerde sjeiks of Berbers uit de oudheid, gekleed in een tuniek dat de charme van het Oriënt weerspiegelt.

Ingredients: Sarcocaulon mosamedensis oil.


Model:
Buschmans Kaars (Zoete wierook boom), 2 ml 16.50
Vegan Ja

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.