Pistache notenolie geraffineerd, 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05190

Pistacia vera


De pistacheboom komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is nu ook gebruikelijk in de mediterrane landen, in toenemende mate in Turkije en Griekenland.


De groene pistache nootjes in zijn harde schaal zijn vooral bekend als knabbelnootjes. De olie wordt door koude persing pitten verkregen. Het is van een groenachtige gele kleur met een fijne nootachtige smaak. Helaas is pistache notenolie moeilijk te verkrijgen.


We persen inmiddels deze olie zelf, omdat pistachenootolie tegenwoordig uiterst zeldzaam is en de pistachenoten gemakkelijker en beter te verkopen zijn dan de olie hiervan. Omdat de pistachenoten al erg duur zijn in aanschaf en de olieopbrengst ook erg laag is, valt de pistache nootolie onder de "gourmetoliën".


Maar het is een zeer smakelijke eetbare olie met een uitstekende notensmaak. Een buitengewone olie voor uitzonderlijke gerechten. Zowel koud bij een salade, bij ontbijtgranen, desserts en ook kort verwarmd tijdens het grillen en braden. (Geraffineerde pistache notenolie is bijna transparant met een lichtgroene noot en relatief smakeloos, de koudgeperste olie heeft een groengele kleur met een intense geur en aroma.)


Cosmetisch gebruik: Pistache notenolie heeft een uitstekend vochtinbrengend vermogen, waardoor het geschikt is voor droge, rijpe en schilferige huid. Ook bij zonnebeschermings producten komt zijn beschermende en voedende werking naar voren.


Culinair: Vanwege de fijne notensmaak erg populair op culinair gebied. Voor salades, desserts, ijscreaties, sauzen, etc. is het ideaal.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur 65%, linolzuur ca. 20%, palmitinezuur ca. 10 %, Stearinezuur ca. 2%, B-sitosterol


60 ml glazenfles


Vegan Ja
Conventioneel Ja
Eigen destillatie of persing Ja

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 472 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.