Pistache notenolie extra BIO geroosterd - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05118-020

Pistacia vera  • Niet eigen persing


Een zeer smakelijke traktatie. Ik weet dat de olie erg duur is, maar de productie is uiterst complex.Vanaf het oogsten, het kraken van de schelp tot het roosteren en aansluitend het persen. Het moet voor iets bijzonders zijn, een mooie gebeurtenis of een feestelijke dag, omdat deze olie zeker iets bijzonders is. Zeer fijn, nobel en erg lekker. We bieden u deze kostbare olie in een gelimiteerde oplage aan, d.w.z. wanneer deze voorraad is uitverkocht, hebben we deze niet meer in ons assortiment.


De pistache boom komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is nu ook vaak in de mediterrane landen voornamelijk in Turkije en Griekenland te vinden. De groene pistache noten zijn vooral bekend als een knabbelnootje in een harde schaal. De olie wordt uit de noten door koude persing verkregen. Het is een groenachtig-gele kleur met een fijne nootachtige smaak. Helaas is pistache notenolie zelden beschikbaar. We persen de olie ook zelf en omdat je pistache notenolie zelden kan aanschaffen want de pistache noten zijn eenvoudiger als de olie te verkopen. Omdat de pistachenoten al erg duur zijn om in te kopen en de olie-opbrengst ook zeer laag is, behoort pistache notenolie onder de "gourmet oliën".


Maar het is een zeer smakelijk spijsolie met een uitstekende noten smaak. Een buitengewone olie voor uitzonderlijke gerechten. Zowel koud bij een salade, muesli, desserts te gebruiken, maar ook kort verhitten bij grillen en braden. (Geraffineerde pistache notenolie is bijna transparant met een lichte groene noot en relatief smaakloos, de koud geperste olie is groen-geel van kleur met een intens aroma en smaak.)


Cosmetisch gebruik: Pistache notenolie heeft uitstekende hydraterende eigenschappen en is dus geschikt voor de droge, rijpe en schilferige huid. Ook in zonnebeschermings producten geeft het een beschermende en voedende werking.


Culinair: Door zijn fijne noten aroma is het zeer populair op culinair gebied. Voor salades, desserts, ijs, sauzen, enz., is het ideaal.


Pistache notenolie extra BIO geroosterd, 20 ml donkere glazen fles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 452 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.