29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011












Pinksterbloem kruidenolie - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05156-020

Limnanthes alba (Witte Moerasbloem)
Donzige moerasbloem

  • Meadowfoamolie
  • USA

Eigenlijk zou het "moerasbloemenolie" moeten heten, omdat onze Pinksterbloemen, die vaak in het voorjaar roze kleurend bloeiend op grote schaal voorkomen, niet identiek is met de Amerikaanse Pinksterbloem. Helaas is de naam "Meadowfoam" (moerasbloem) gepatenteerd en dus ik noem het maar Pinksterbloem kruidenolie, waaronder de meeste het ook herkennen.

De Witte moerasbloem wordt voornamelijk in de Verenigde Staten (Oregon, California) geteeld en zoals de naam al doet vermoeden zijn het wit bloeiende bloemen. Wanneer de wind de miljoenen witte bloemschermen laat bewegen, lijkt het net op witte schuimkoppen op de zeegolven. De olie heeft een uitzonderlijk karakter. Het behoort met 97% aan langketenige onverzadigde vetzuren tot de stabielste antioxidant plantaardige oliën überhaupt (vergelijkbaar met jojobaolie).
Ondanks het hoge molecuulgewicht is het bij kamertemperatuur vloeibaar.

Cosmetisch gebruik: Vanwege zijn stabiliteit, is uitermate geschikt voor het mengen met andere plantaardige oliën, die door hun samenstelling veel gevoeliger zoals Teunisbloem-, hennep-, zonnebloemolie etc. De moerasbloemolie heeft een hoge vochtinbrengende en behoudende eigenschap en is geschikt voor de gecombineerde, vette en droge huid. De huid wordt fluweelzacht, elastisch en laat nauwelijks vet achter. Daarnaast is het ook zeer geschikt als een haar olie.

Hoofdbestanddelen: Eicoseenzuur ca. 63 %, Docoseenzuur ca. 16 %, Docosadiezuur 17 %

Pinksterbloem kruidenolie, 20 ml donkere glazenfles


Model:
Pinksterbloem kruidenolie - 20 ml 10.45

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel