Tucuma olie

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05151

Astrocaryum aculeatum
(Tucuma Palm) Awarra olie

  • 100% pure Tucuma olie
  • Brazilië
  • Koude persing

De Tucuma palm groeit vooral in tropisch Zuid-Amerika. De pruim grootte vruchten zijn geel-oranje, lekker en worden vaak gegeten door de lokale bevolking. De olie wordt uit het vruchtvlees geperst en bevat 25 verschillende vetzuren, waarvan 74% onverzadigd. Het bijzondere van deze olie is het hoge percentage pro-vitamine A, dat drie maal hoger is als de wortelolie. Dit hoog gehalte aan pro-vitamine A en ook hoog gehalte aan carotenen veroorzaakt een sterke antioxidant activiteit, d.w.z. een immense bestrijding van vrije radicalen. 

Cosmetisch gebruik: Uitstekende huid en haar olie met profylactische werking voor een de bescherming tegen zon invloeden. Door het Vitamine A gehalte wordt celgroei in de lederhuid en de opperhuid verhoogd, wat leidt tot een toename van opperhuid dikte. Bovendien, wordt zelfs de rijpe en verouderde huid de elasticiteit van het bindweefsel versterkt en de huid elastisch.

Culinair: Bij de lokale bevolking worden de smakelijke vruchten gegeten en de olie in de keuken gebruikt. Bij ons onbekend. 

Hoofdbestanddelen: Oliezuur 66 %, Stearinezuur 10,5 %, Palmitinezuur 7 %, Linolzuur 11 %, a-Linoleenzuur 2 % 

Tucuma olie, in 20 ml of 60 ml glazen fles


20 ml, Tucuma olie
8.25

60 ml, Tucuma olie
14.25



Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 545 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.